Vitar - silou přírody

Vaříme a pečeme se sladidly Irbis: Čočková polévka

Když je venku zima, pořádná polévka potěší a zahřeje. A tak není divu, že při aktuálním počasí startujeme náš nový webový seriál věnovaný receptům právě polévkou. Dnes prozradíme, jak si připravit výbornou čočkovou polévku, ve které snadno nahradíte cukr sladidlem Irbis, které je vhodné i pro diabetiky, redukční dietu nebo osoby omezující cukr ve své stravě. A na další recepty se můžete těšit…

Čočková polévka

250 g čočky, 1 l vody, 60 g slaniny, 60 g hladké mouky (3 polévkové lžíce), 1 větší cibule, 1 stroužek česneku, 2 g sladidla Irbis Sukralóza (sypké sladidlo), 1 kostka masového bujónu, 2 kávové lžičky octa, sůl

 

Postup: čočku přebereme, propláchneme studenou vodou a nejlépe na cca 8 hodin namočíme.  Poté uvedeme do varu s 3/4 l vody, se sladidlem a kostkou bujónu. Vaříme, až je čočka měkká. Slaninu nakrájíme na kostičky a na mírném ohni vysmažíme. Přidáme krájenou cibuli i česnek a zlehka osmahneme. Zaprášíme mouku a vše dosmažíme do světle hnědé barvy. Zalijeme zbylou studenou vodou, promícháme a směs vlijeme do uvařené čočky. Nakonec ještě povaříme na mírném ohni cca 2 minuty a podle vlastní chuti dochutíme solí, sladidlem Irbis a octem.

Sladidla Irbis – sladká chuť jako cukr a bez výčitek

Produkty pod značkou Irbis jsou moderní stolní sladidla nabízející řešení všem, kteří hledají kvalitní náhradu cukru. Jedná se totiž o řadu sladidel nové generace, která jsou vhodná i pro diabetiky, redukční dietu nebo osoby omezující cukr ve své stravě. Bonusem těchto sladidel je, že zásadně nezvyšují energetickou hodnotu oslazených jídel a nápojů a jsou vysoce sladivé v malém množství – při nižším energetickém příjmu se tak nemusíte vzdávat uspokojení chuti na sladké.