Vitar - silou přírody

Vaříme a pečeme se sladidly Irbis: Palačinky s tvarohem

Kdo by neměl rád palačinky! Naplnit se dají zavařeninou, nutellou, zmrzlinou i dalšími potravinami, mezi kterými nechybí ani tvaroh. A dnes vám přinášíme právě recept na výborné palačinky s tvarohem, ve kterých navíc cukr nahradíme sladidlem Irbis, které je vhodné i pro diabetiky, redukční dietu nebo osoby omezující cukr ve své stravě. V našem webovém seriálu věnovaném receptům se můžete těšit i na další recepty: po čočkové polévce, rajské omáčce a palačinkách s tvarohem si připravíme lehký salátový dresing nebo punding!

 

Palačinky s tvarohem

500 ml mléka, 25 g sladidla Irbis Sukralóza (sypké sladidlo), 200 g pšeničné hladké mouky, 1 vejce, 200 g měkkého tvarohu, špetka soli, olej na smažení

Těsto: V mléce ruční metličkou rozšleháme mouku, 5 g sladidla Irbis, žloutek a sůl tak, až je směs hladká a bez hrudek. Pánvičku rozpálíme, dáme pár kapek oleje, naběračkou nalijeme těsto, které opatrně rozlijeme po celém povrchu pánve a na mírném ohni usmažíme po obou stranách. Poté každou palačinku naplníme tvarohovou náplní.

Náplň: Bílek vyšleháme se zbylým sladidlem Irbis. Tvaroh rozmícháme dohladka, přidáme vyšlehaný bílek a lehce zamícháme.

 

Sladidla Irbis – sladká chuť jako cukr a bez výčitek

Produkty pod značkou Irbis jsou moderní stolní sladidla nabízející řešení všem, kteří hledají kvalitní náhradu cukru. Jedná se totiž o řadu sladidel nové generace, která jsou vhodná i pro diabetiky, redukční dietu nebo osoby omezující cukr ve své stravě. Bonusem těchto sladidel je, že zásadně nezvyšují energetickou hodnotu oslazených jídel a nápojů a jsou vysoce sladivé v malém množství – při nižším energetickém příjmu se tak nemusíte vzdávat uspokojení chuti na sladké.

Sladidla Irbis