Vitar - silou přírody

Vaříme a pečeme se sladidly Irbis: Připravte si salát s lehkou zálivkou

Zelenina by měla být pravidelnou součástí našich jídelníčků. Velmi oblíbené jsou nejrůznější zeleninové saláty, jejichž chuť zpestří zajímavý dresing či zálivka. Rozhodně by ale nemělo jít o nějakou těžkou a energeticky vydatnou variantu s majonézou…  My vám přinášíme recept na opravdu lehkou salátovou zálivku, ve které navíc cukr nahradíme sladidlem Irbis, které je vhodné i pro diabetiky, redukční dietu nebo osoby omezující cukr ve své stravě.

 

Lehká salátová zálivka

200 ml vody, 4 g sladidla Irbis Big Sweet 10x sladší (sypké sladidlo), 4 g sůl, 2 kávové lžičky octu (kvasný lihový)

Postup: všechny uvedené suroviny důkladně promícháme, až se vše rozpustí. Vyrobenou zálivku zlehka promícháme s upravenými listy salátu (např. hlávkový, rukola, mizuna), popřípadě směs těchto uvedených salátových listů můžeme doplnit krájenou lahůdkovou cibulkou či ředkvičkou, rajčetem a podobně.  

 

Další recepty se sladidly Irbis:

- čočková polévka
- rajská omáčka
- palačinky s tvarohem

 

Sladidla Irbis – sladká chuť jako cukr a bez výčitek

Produkty pod značkou Irbis jsou moderní stolní sladidla nabízející řešení všem, kteří hledají kvalitní náhradu cukru. Jedná se totiž o řadu sladidel nové generace, která jsou vhodná i pro diabetiky, redukční dietu nebo osoby omezující cukr ve své stravě. Bonusem těchto sladidel je, že zásadně nezvyšují energetickou hodnotu oslazených jídel a nápojů a jsou vysoce sladivé v malém množství – při nižším energetickém příjmu se tak nemusíte vzdávat uspokojení chuti na sladké.

irbis-newsletter-800.jpg