Vitar - silou přírody

Vaříme a pečeme se sladidly Irbis: Rajská omáčka

Náš nový webový seriál věnovaný receptům pokračuje! Rajská omáčka patří ke stálicím v českých kuchyních, tak proč si neudělat právě tu? My vám navíc prozradíme, jak si připravit výbornou rajskou omáčku bez použití cukru, který se dá nahradit sladidlem Irbis. To je vhodné i pro diabetiky, redukční dietu nebo osoby omezující cukr ve své stravě. A těšit se samozřejmě můžete i na další recepty, po čočkové polévce a rajské omáčce si připravíme sladký moučník!

 

Rajská omáčka

400 g oloupaných rajčat, 1 g sladidla Irbis Sukralóza (sypké sladidlo), 1 střední cibule, 50 g oleje, 50 g hladké mouky, 1 kostka bujónu, 3-4 bobkové listy, 5 hřebíčků, 10 kuliček černého pepře, 6 kuliček nového koření, kousek celé skořice, 400 ml vody, 2 plátky chemicky neošetřeného citronu, sůl

Postup: koření, kostku bujónu a citronové plátky zalijeme 300 ml vody a na mírném ohni vaříme cca 20 minut. Poté přecedíme, přidáme upravená rajčata a vše rozmixujeme nebo propasírujeme sítkem. Na oleji osmahneme na plátky krájenou cibuli, přidáme mouku a za stálého míchání vyrobíme světlou jíšku. Přidáme zbylou vodou, rozmícháme a zalijeme předchozí směs. Vše na mírném ohni povaříme cca 2 minuty. Dochutíme solí a sladidlem Irbis.

Sladidla Irbis – sladká chuť jako cukr a bez výčitek

Produkty pod značkou Irbis jsou moderní stolní sladidla nabízející řešení všem, kteří hledají kvalitní náhradu cukru. Jedná se totiž o řadu sladidel nové generace, která jsou vhodná i pro diabetiky, redukční dietu nebo osoby omezující cukr ve své stravě. Bonusem těchto sladidel je, že zásadně nezvyšují energetickou hodnotu oslazených jídel a nápojů a jsou vysoce sladivé v malém množství – při nižším energetickém příjmu se tak nemusíte vzdávat uspokojení chuti na sladké.