Vaříme a pečeme se sladidly Irbis: Čočková polévka

24. 8. 2019

Dnes prozradíme, jak si připravit výbornou čočkovou polévku, ve které snadno nahradíte cukr sladidlem Irbis, které je vhodné i pro diabetiky, redukční dietu nebo osoby omezující cukr ve své stravě. 

Čočková polévka

250 g čočky, 1 l vody, 60 g slaniny, 60 g hladké mouky (3 polévkové lžíce), 1 větší cibule, 1 stroužek česneku, 2 g sladidla Irbis Sukralóza (sypké sladidlo), 1 kostka masového bujónu, 2 kávové lžičky octa, sůl

Postup: čočku přebereme, propláchneme studenou vodou a nejlépe na cca 8 hodin namočíme.  Poté uvedeme do varu s 3/4 l vody, se sladidlem a kostkou bujónu. Vaříme, až je čočka měkká. Slaninu nakrájíme na kostičky a na mírném ohni vysmažíme. Přidáme krájenou cibuli i česnek a zlehka osmahneme. Zaprášíme mouku a vše dosmažíme do světle hnědé barvy. Zalijeme zbylou studenou vodou, promícháme a směs vlijeme do uvařené čočky. Nakonec ještě povaříme na mírném ohni cca 2 minuty a podle vlastní chuti dochutíme solí, sladidlem Irbis a octem.

Čočková polévka

Sladidla Irbis – sladká chuť jako cukr a bez výčitek

Produkty pod značkou Irbis jsou moderní stolní sladidla nabízející řešení všem, kteří hledají kvalitní náhradu cukru. Jedná se totiž o řadu sladidel nové generace, která jsou vhodná i pro diabetiky, redukční dietu nebo osoby omezující cukr ve své stravě. Bonusem těchto sladidel je, že zásadně nezvyšují energetickou hodnotu oslazených jídel a nápojů a jsou vysoce sladivé v malém množství – při nižším energetickém příjmu se tak nemusíte vzdávat uspokojení chuti na sladké.

VITAR klub logo
Zaujal vás tento článek? Přihlaste se do VITAR klubu a získáte informace jako první - včetně dalších mnoha výhod!
Přihlásit se můžete zde Stát se členem