Jak pohodlně doplňovat hořčík? Šumivými tabletami nebo stick packy

4. 6. 2024

Hořčík je důležitou minerální látkou, která se podílí na mnoha procesech v lidském těle a s jejím pravidelným příjmem se leccos může zlepšit. Jenže jak zajistit stálý a jasně daný příjem potřebného množství hořčíku, který má vliv na nervovou soustavu, svaly i míru únavy a vyčerpání? Šumivé tablety pro přípravu chutného nápoje a jednorázové sáčky s ochucenou sypkou směsí se zdají být ideální volbou.

Hořčík se podílí na téměř třech stovkách reakcí v organizmu a výčet jeho přínosů je tak hodně dlouhý. Hořčík potřebuje prakticky každá naše buňka, podílí se totiž na enzymatických reakcích znamenajících produkci energie v těle. Proto je hořčík důležitý pro naše svaly a jejich kontrakce, stejně tak i pro přenos nervových vzruchů. Hořčík se nachází hlavně v kostech a zubech a také ve zmiňovaných svalech. Jeho nedostatek v těle se projevuje třeba podrážděností, náladovostí nebo svalovými křečemi. Není divu, že se hořčíku přezdívá „prvek života“.

Magnezium

Kde hořčík brát? Vitar Hořčík

Tělo dospělého člověka obsahuje zhruba 25 až 30 gramů hořčíku. Denní příjem této minerální látky by měl být alespoň 375 mg, které zmiňuje česká vyhláška. Jeho potřeba ale zároveň roste například u sportovců, těhotných žen nebo s přibývajícím věkem. Magnézium spotřebovává také stres, takže je třeba ho při něm doplňovat více. Přitom studie ukazují, že na hodnoty přes 300 mg hořčíku za den nedosáhne třetina české populace.

Důvodů nedostatku hořčíku je mnoho, třeba nesprávná skladba jídelníčku, potraviny chudé na hořčík vinou intenzivních zemědělských praktik nebo zmiňované stresové situace. Řešení je ale jednoduché – doplňovat hořčík každý den prostřednictvím chutného nápoje připraveného z šumivých tablet Vitar Hořčík nebo pomocí sypké směsi Vitar Magnezium v jednorázových sáčcích. Takzvané stick packy můžete mít kdekoli s sebou – vejdou se do kabelky i kapsy – a není třeba je zapíjet. Příjem hořčíku je tak komfortní a možný kdekoli.

  • Vitar Magnezium ve stick packu má skvělou mangovou nebo grepovou příchuť a obsahuje 400 mg hořčíku, a to i z organické, tedy lépe vstřebatelné formy. Doplňují ho navíc vitaminy B6 a C, které také přispívají ke snížení míry únavy a vyčerpání.

  • Vitar Hořčík v šumivých tabletách nabízí 375 mg hořčíku v každé dávce, a to prostřednictvím nápoje s mangovou nebo ananasovou příchutí. Můžete si tak zpestřit váš každodenní pitný režim (který je také důležitý) a dodat tělu, co potřebuje.

Oba doplňky stravy koupíte v lékárnách nebo na e-shopu VITARu www.nasevitaminy.cz.

VITAR klub logo
Zaujal vás tento článek? Přihlaste se do VITAR klubu a získáte informace jako první - včetně dalších mnoha výhod!
Přihlásit se můžete zde Stát se členem