Česko hlásí vši. Jak se jim bránit?

26. 3. 2024

Vši opět řádí a Česko se s nimi aktuálně potýká ve velkém. Například lékárny hlásí několikanásobný růst prodejů přípravků proti vším. V případě zavšivení přitom nejde o nedostatečnou hygienu, veš napadne kohokoli. Jak se vším preventivně bránit, a jak se jich zbavit, když už je ve vlasech vašich dětí objevíte?

Čísla říkají, že veš v Česku navštíví až půl milionu dětských hlav ročně. Děti jsou náchylnější k nákaze, protože se často vyskytují v početnějším kolektivu, těsnějším kontaktu s ostatními, ve společných šatnách a podobně. Naštěstí existují účinní pomocníci jako preventivní repelent Predator Parazit Sprej na vši a Predator Parazit Sérum, který si s parazity poradí. Přípravky seženete v lékárnách nebo na našem e-shopu.

Jak se zbavit vší a hnid?

Predator ParazitZvlášť během rizikových období, které teď ve školkách a školách panuje, se vyplatí myslet na prevenci. O tu se postará Predator Parazit Sprej na vši – spolehlivý repelent proti vším, který obsahuje osvědčenou látku IR 3535. Jedná se o široce používaný repelent proti zamoření a opětovnému napadení vší dětskou.

Pokud k napadení vší dojde, děti bývají neklidné, drbou se ve vlasech, mohou být i unavené. Na hlavě se objevují štípance, svědí pohyb i bodání vši. K odstranění nepříjemného problému, odborně nazývaného pedikulóza, slouží účinné prostředky v kombinaci se šamponem a jemným kartáčkem všiváčkem, kterým se vyčesávají odumřelé vši a hnidy.

Predator Parazit nabízí výhodné balení všech tří prostředků, nebo samostatné sérum, o kterém se dočtete zde. To obsahuje přírodní silice, které vši zadusí. Důležitý je kontakt séra s celým objemem vlasů i pokožkou hlavy, důkladné vymytí, ke kterému slouží šampon, a také zmiňovaný hřeben všiváček. Predator Parazit vám nabízí vše hezky pohromadě a seženete ho v lékárnách nebo na našem e-shopu.

VITAR klub logo
Zaujal vás tento článek? Přihlaste se do VITAR klubu a získáte informace jako první - včetně dalších mnoha výhod!
Přihlásit se můžete zde Stát se členem