Chcete mít krásné a silné vlasy i v zimě? Máme 3 zaručené tipy!

27. 2. 2023

Zima dává vlasům pěkně zabrat. Působí na ně mráz, sníh, případně déšť, teplotní výkyvy, vytopené místnosti i nošení čepice. Zároveň méně pijeme a snížení je i příjem vitaminů a minerálních látek. Přitom právě výživa je pro krásné a silné vlasy naprosto klíčová. A rozhoduje samozřejmě i to, jak o ně pečujeme. Co vašim vlasům v zimě chybí, a jak důležité látky doplnit, abyste je měli zase krásné?

Není žádným tajemstvím, že zima vlasům neprospívá. Naopak, dochází k jejich častějšímu maštění, lámají se, vypadávají, bývají splihlé a bez lesku. Nic o co byste stáli. Proto vám poradíme, jak to změnit.


1) Výživa vlasů od kořínků

Revitalon FortePro kvalitu vlasů je skutečně klíčová jejich výživa. Nemá-li vlas vše potřebné pro svou stavbu a růst, ztrácí sílu, pružnost a tím pádem i krásu. Důležité přitom je, vyživovat samotný kořínek vlasů zevnitř. Co by tedy nemělo ve správné výživě chybět?

  • Aminokyseliny – jsou základními stavebními kameny pro tvorbu bílkovin, které tvoří strukturu vlasů a nehtů. Významné jsou například aminokyseliny L-cystein nebo L-methionin.
  • Vitaminy – biotin neboli vitamin B7 přispívá k udržení zdravých vlasů a pokožky, vitamin B6 se podílí na tvorbě aminokyseliny L-cysteinu, vitamin C je zase významný antioxidant důležitý pro tvorbu kolagenu, látky nezbytné pro strukturu pokožky a krevních cév.
  • Minerální látky – například měď přispívá k zachování přirozené barvy vlasů; zinek a selen zase pomáhají přispět ke zlepšení vzhledu a struktury vlasů a nehtů.
  • Pivovarské kvasnice – obsahují komplexní spektrum B-vitaminů, které udělají vašim vlasům dobře.
  • Extrakty z bylin – například z kopřivy nebo přesličky, které se už staletí používají při péči o vlasy.

Výhodou je, že všechny jmenované látky snadno přijmete každý den díky jedné kapsli Revitalonu Forte – komplexnímu doplňku stravy, který obsahuje unikátní kombinaci vyváženého množství rostlinných extraktů, vitaminů, minerálních látek a důležitých aminokyselin. Ty působí uvnitř organizmu, vyživují vlasy přímo od kořínků a současně přispívají k udržení přirozeného stavu zdravých vlasů.


2) Kofeinový šampon

Aktivační šampon Revitalon

Mytí vlasů představuje základní péči, o jejíchž pravidlech jsme psali v článku Vnější péče o vlasy: Mytí. V zimě by ale mytí nemělo být tak časté, doporučuje se 2-3x týdně. A především je třeba vybrat kvalitní šampon. Vlasy totiž právě v zimě potřebují živiny, kterými mohou být šampony obohaceny. Například o kofein, keratin, vitaminy nebo aminokyseliny. Vyplatí se také nechat ho působit o něco déle než obvykle.

Náš tip? Používejte celoročně Revitalon Kofeinový šampon, který dodává vlasům prospěšné látky vyživující vlasy od kořínků a přispívající k obnovení a ochraně poškozených vlasů.

Také doporučíme co nejčastěji vysoušet vlasy přirozeně, tedy bez fénování. A omezit i jejich žehlení, které má samozřejmě na vlasy negativní dopad, jak se dočtete v článku Vnější péče o vlasy: fénování a žehlení.


3) Vlasové sérum

Vlasové sérum RevitalonZatímco šampon po použití smyjete, existují další kosmetické přípravky, které se aplikují přímo ke kořínkům vlasů, kde zůstávají. Jedná se o tzv. bezoplachové přípravky, které dodají vlasům důležité živiny pro jejich obnovu a posílení. Počítáme mezi ně třeba již zmiňovaný kofein, vitaminy, aminokyseliny nebo kyselinu hyaluronovou.

My doporučujeme Revitalon Vlasové sérum. Přípravek s vysokou koncentrací účinných látek určený pro péči o jemné, poškozené a vypadávající vlasy. Díky aplikaci přímo na pokožku vyživuje vlasové kořínky a stimuluje růst vlasů. Je bez parabenů, barviv a formaldehydu, tedy látek, kterými naopak své vlasy ani pokožku zatěžovat nechcete.

VITAR klub logo
Zaujal vás tento článek? Přihlaste se do VITAR klubu a získáte informace jako první - včetně dalších mnoha výhod!
Přihlásit se můžete zde Stát se členem