Nezávislé testy potvrzují účinnost repelentů Predator

20. 5. 2024

Nejlepší je, když se o účinku produktu člověk přesvědčí na vlastní kůži. U repelentů to platí doslova. Proto jsme rádi, že repelenty Predator sbírají ocenění za svou účinnost v různých nezávislých testech (dTest, iDnes, ženy s.r.o., testuj.to). Za poslední roky prošla rukama dobrovolníků i laboratořemi hned trojice repelentů Predator – Forte, Junior a Outdoor impregnace. Vždy se skvělými výsledky.

2015: dTest

Už v roce 2015 vybrala Predator do svého nezávislého testu uznávaná spotřebitelské organizace dTest. V jejím testu se objevila desítka repelentů a Predator Forte si vedl dobře, když obstál jak v laboratoři, tak v praktických zkouškách, kdy dobrovolníci aplikují repelent na svou kůži a potom ruku strčí mezi hejna komárů. Kromě ochrany proti komárům se hodnotila také míra možných nežádoucích účinků.

Kompletní výsledky (po přihlášení) najdete zde.

repelent Predator2020: Testuj.to a ženy s.r.o.

Repelenty Predator jsou dlouholetou jedničkou v českých lékárnách a značkou repelentů, ke které se lidé opakovaně vracejí. My jsme dali v roce 2020 příležitost otestovat nejprodávanější druh repelentu Predator (Forte) desítkám lidem a výsledky nezávislého testu potvrdily spokojenost s jeho účinností a užíváním.

Testování proběhlo na přelomu července a srpna prostřednictvím portálu Ženy s.r.o., kde najdete i kompletní výsledky včetně všech recenzí. Těch se sešlo téměř 50 a 94 % testujících repelent Predator Forte doporučuje. 31x dostal nejvyšší, pětihvězdičkové hodnocení, 13x pak čtyřhvězdičkové. Jedna z mnoha recenzí zněla třeba takto:

„Tento repelent jsem koupila na základě kladných recenzí a rozhodně nelituji. Dá se aplikovat jak na oděv, tak na pokožku. Je to jediný účinný repelent, který jsem kdy měla. Po celodenní túře jsem neměla jediné klíště, ale ani mě neotravoval žádný hmyz, s čímž mám vždycky problém. Doporučuji.“

2021: iDnes.cz

Další nezávislé testy repelentů Predator proběhly o rok později – Predator Forte a Predator Aloha (který už dnes není v nabídce) se objevily v testu serveru iDnes.cz. Oba dva z nich vyšly s výborným hodnocením a potvrzením své účinnosti. U Predatoru Forte naměřili účinnost na klíšťata po dobu 420 minut, u Predatoru Aloha dokonce 480 minut. Oba dva tak byly kladně hodnocené a umístily se v čele žebříčku.

repelent Predator2023: Testuj.to

Pro další test v terénu jsme vzali stovku repelentů určených pro děti a lidi s citlivou pokožkou (Predator Repelent Junior) a poslali k otestování zájemcům z projektu Testuj.to. Výsledek? Z 93 recenzí měl repelent v 86 případech nejvyšší, pětihvězdičkové hodnocení. A 97 % testerů ho doporučuje.

Testování probíhalo od 26. 5. do 30. 6. a na jeho podrobné výsledky se můžete podívat zde. My můžeme prozradit, že Predator Junior obstál na výbornou. Testující si pochvalovali jeho funkčnost, která je samozřejmě klíčová. „Většinou býváme dopíchaní i přes jiné repelenty, ale tento opravdu odpudil hmyz,“ napsala ve svém hodnocení paní Lenka.

Dalším často zmiňovaným plusem bylo, že repelent není agresivní a je dobře snášen i osobami s citlivou pletí. „Syn je alergik, ale po nanesení repelentu Predator pro děti, to bylo naprosto v pořádku. Vůbec se neosypal jako po jiných značkách,“ komentovala výsledky testu paní Eva.

2024: Testuj.to

Zatím nejnovější testování, tentokrát repelentu Predator Maxx s 50% koncentrací DEETu, proběhlo v období dubna a května 2024. Poslali jsme ho padesátce testerů přihlášených do projektu Testuj.to a čekali na zpětnou vazbu. Ta byla stejně jako v předchozích testech s dalšími typy repelentů Predator skvělá a dobře ji vystihuje třeba recenze paní Lucie:

„Repelent Predator Maxx je za mě asi nejlepší repelent, co jsem kdy vyzkoušela. Na repelentu oceňuji, že mimo komáry působí skvěle i na klíšťata. Kladně hodnotím také to, že je repelent bez parfemace a může se použít bezpečně i na oblečení. Na repelentu se mi líbí také jeho velikost, která se dobře vejde do tašky.“

V případě repelentu Predator Maxx jde skutečně o silný repelent (50 % DEETu), v cestovní velikosti (90 ml), který se kromě vysoké účinnosti může pyšnit i dalšími vlastnostmi typickými pro všechny repelenty Predator – třeba aplikací ve všech polohách (tzn. můžete aplikovat i při držení spreje třeba vzhůru nohama), což si řada testerů také pochvalovala. Na kompletní výsledky a recenze testujících se můžete podívat zde.

Spolehněte se také na jedničku mezi repelenty v českých lékárnách a svěřte svou ochranu před klíšťaty, komáry a dalším nebezpečným a otravným hmyzem Predatoru.

VITAR klub logo
Zaujal vás tento článek? Přihlaste se do VITAR klubu a získáte informace jako první - včetně dalších mnoha výhod!
Přihlásit se můžete zde Stát se členem