Capri-Sun má nová, papírová brčka. Proč, a jak s nimi zacházet?

27. 5. 2021

Oblíbené nápoje Capri-Sun mění svá oranžová plastová brčka za bílá papírová. Tuto změnu vyžaduje zákon, který zakazuje používání jednorázových plastů. Papírová brčka jsou totiž šetrnější k přírodě a nepředstavují žádné nebezpečí pro živé organizmy. Nový materiál má samozřejmě trošku jiné vlastnosti než plast, proto je třeba s ním zacházet trochu šetrněji.

Jak zacházet s novým brčkem?

Chystáte-li se načít svůj Capri-Sun novým papírovým brčkem, je třeba brčko vysunout tak, aby se nezlomilo. To znamená především neodtrhávat ho od sáčku, ale jemně tlakem brčko vysunout vzhůru. Pak už jen stačí špičatým koncem sáček propíchnout na místě k tomu určeném jako dosud.

 Capri-Sun brčka

Proč má Capri-Sun nové brčko?

Ukládá mu to Směrnice Evropského parlamentu a rady (EU) 2019/904, na kterou v Česku navazuje Zákon o jednorázových plastech. V těchto dokumentech najdete zákaz uvádění na trh pro plastové výrobky na jedno použití, kam patří i plastová brčka. Cílem je předcházet dopadu plastových výrobků na životní prostředí, zejména riziku pozření vodními živočichy nebo jejich zranění.

Papírové brčko = šetrnější varianta

Papírová brčka u nápojů Capri-Sun jsou plně recyklovatelná a nepředstavují žádné nebezpečí pro živé organizmy. Capri-Sun jde navíc ještě dál – materiál na výrobu papírových brček kompenzuje vysazováním adekvátního počtu stromů v Ugandě a tím přispívá k obnově přirozeného prostředí pro mnoho jedinečných druhů živočichů.

Použití papírového brčka je také součástí dlouhodobého plánu mateřské společnosti Capri-Sun AG přejít na plně recyklovatelný obal do roku 2025 – tak aby byl co nejšetrnější k životnímu prostředí.

Vychutnejte si svůj Capri-Sun BEZ umělých sladidel, umělých barviv, konzervačních látek a nově i BEZ jednorázových plastů!

VITAR klub logo
Zaujal vás tento článek? Přihlaste se do VITAR klubu a získáte informace jako první - včetně dalších mnoha výhod!
Přihlásit se můžete zde Stát se členem