Na probiotika byste měli myslet i během léta

18. 7. 2024

Pohoda uvnitř = pohoda navenek. Tahle jednoduchá rovnice platí po celý rok, proto nepřekvapí, že i probiotika se hodí prakticky kdykoli. Představují totiž přirozenou formu obrany před patogenními organismy, které nám mohou znepříjemnit zažívání a stát i za infekcí. V chladných měsících se tak hodí pro posílení imunity, v létě zase pro podporu střevní mikroflóry, která může být narušená.

Kdo by to neznal – během léta se člověk uvolní, nenechá si ujít grilovačku ani zmrzlinu, na cestách a během dovolených chce vyzkoušet místní speciality. To všechno může mít ale dost zásadní vliv na střevní mikrobiom, naše vnitřní prostředí, které ovlivňuje celou řadu procesů v těle. A když bude naše střevní mikroflóra narušená, další radovánky budou muset počkat.

Vsaďte na probiotika

trávení

Proto se vyplatí během léta myslet na příjem probiotik – živých kultur, které představují přirozenou formu obrany před patogenními organismy. Najdete je třeba v zakysaných výrobcích, jako jsou jogurty, kefíry, ale i kimči, zelí a podobně. A nebo můžete využít pomoci doplňků stravy, které jsou vždy po ruce. Za nás rozhodně do kufru, ale i do batůžku nebo kabelky během léta patří. Kromě zmiňovaných kulinářských výzev hraje roli v tomto období i změna prostředí, vysoké teploty nebo opalování. A někdy může být problém i s obyčejnou vodou z jiného zdroje, než na který jste zvyklí.

Probiotika, která pomáhají udržovat harmonii střevní mikroflóry, jsou tak během letních měsíců dobrým parťákem. Třeba Vitar EKO Probiotika forte obsahují v každé veganské kapsli 1,5 miliardy aktivních buněk 4 probiotických kmenů – Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus plantarum, Lactobacillus rhamnosus a Bacillus coagulans. Ty pomáhají obohatit střevní mikroflóru, kterou tvoří miliardy bakterií důležitých pro fungování lidského organizmu.

Probiotika i prebiotika

Když mluvíme o probiotikách, zmínit musíme i prebiotika. Ty totiž slouží jako potrava právě pro probiotika, a jejich příjem společně s nimi je tak velmi žádoucí. A tady právě nastupuje výhoda tzv. symbiotik – produktů, které obsahují jak probiotika, tak prebiotika. Takovým doplňkem jsou i zmiňovaná Vitar EKO Probiotika forte, která kromě probiotických kmenů (viz výše) obsahují také nerozpustnou vlákninu získanou z kořene čekanky (inulin), která je potravou pro bakterie vyskytující se v tlustém střevě.

Tato Probiotika obsahují také vitamin C a patří do řady Vitar EKO v ekologicky šetrných obalech, která klade důraz nejen na kvalitu, ale také na ekologickou udržitelnost. Produkty řady Vitar EKO Friendly jsou baleny tak, aby zanechávaly co nejmenší uhlíkovou stopu a šetřily tak naši planetu při výrobě i po následné spotřebě.

Produkty Vitar EKO koupíte v lékárnách, drogeriích a na e-shopu Naševitaminy.cz, kde najdete kompletní sortiment doplňků stravy od VITARu – tradičního českého výrobce vitaminů.

Vitar EKO Probiotika

VITAR klub logo
Zaujal vás tento článek? Přihlaste se do VITAR klubu a získáte informace jako první - včetně dalších mnoha výhod!
Přihlásit se můžete zde Stát se členem