Naše doplňky stravy „dobyly“ Antarktidu: pomohly horolezci i polární výpravě

8. 1. 2018

Na přelomu starého a nového roku pokořil český horolezec Radek Jaroš další z vrcholů Koruny světa – nejvyšší vrchol Antarktidy Mount Vinson. A jako vždy s sebou měl i vitaminy od VITARu a sportovní výživu Enervit, jejímž distributorem v Česku je společnost VITAR Sport. Vitaminové doplňky od VITARu pomáhají v krajině věčného ledu i české vědecké výpravě na polární stanici J. G. Mendela na Ostrově Jamese Rosse.

Podpora českých vědců proběhla v rámci naší spolupráce s Masarykovou univerzitou v Brně. Vědeckému týmu jsme poskytli potřebné vitaminy a minerální látky pro jejich dvouměsíční pobyt na Antarktidě. Český vědecký program zde úspěšně běží již deset let a podílejí se na něm geologické, fyzicko-geografické a biologické vědní disciplíny. Tentokrát se členové týmu mohli spolehnout na kvalitní české doplňky stravy, které jim v extrémních podmínkách pomohly s doplňování důležitých látek.

Vitaminy od VITARu si na svou antarktickou expedici vzal i známý český horolezec Radek Jaroš. Doprovázely ho ostatně už na jeho dřívějších výpravách v loňském roce a Radek Jaroš již dlouho spoléhá také na špičkovou sportovní výživu Enervit, jejímž distributorem pro Českou republiku je společnost VITAR Sport. „Od určité fáze jedu opravdu na Enervit – energetické tyčinky, tablety, gely, které nezatěžují žaludek a doplňují živiny. Naučil jsem se aminokyseliny BCAA na ochranu svalů i proteinové koktejly k večeři. Důležité jsou také vitaminy a další doplňky. Loni jsem s sebou na expedice vezl například Revital Vitamin C 1000 mg, The Simpsons Omega 3 s vitaminy D3 a E nebo MaxiVita Exclusive Kolagen forte+ vhodný pro kloubní a pohybový aparát,“ vyjmenovává své pomocníky známý český horolezec.

Pokořením nejvyšší hory Antarktidy, Mount Vinson, má za sebou pátý vrchol z projektu Koruna světa, v jehož rámci by chtěl stanout na nejvyšších vrcholech všech světadílů.

VITAR klub logo
Zaujal vás tento článek? Přihlaste se do VITAR klubu a získáte informace jako první - včetně dalších mnoha výhod!
Přihlásit se můžete zde Stát se členem