Natáčela u nás TV NOVA, podívejte se na reportáž

26. 4. 2018

Ve čtvrtek 26. 4. jste mohli ve Snídani s Novou vidět, jak se u nás vyrábí kloubní výživa Vitar Veterinae pro psy a kočky. Výrobní závod VITARu v Tišnově totiž navštívil štáb televize Nova a reportérka Iveta Kořínková si na vlastní kůži vyzkoušela výrobu ArtiVit sirupu. Jak jí to šlo?

Po školení bezpečnosti a seznámení s procesem výroby se Iveta Kořínková vydala za doprovodu ředitele společnosti VITAR Veterniae přímo do prostor výroby. Kvůli přísným hygienickým požadavkům se musela stejně jako ostatní pracovníci převléknout do bílého, sundat náušnice a prstýnky a umýt a vydezinfikovat ruce.

Už v čepici, rukavicích a s rouškou zamířila na navažovnu, kde namíchala směs účinných látek patřících do kloubní výživy ArtiVit pro psy a kočky (glukosamin, chondroitin, kolagen, MSM, boswelin). Poté s namíchanou směsí přešla do tzv. sirupárny, kde se složky promíchaly a povařily s cukerným roztokem. Následovala kontrola koncentrace cukru a další krok – stáčení do lahviček.

Hotový sirup zamířil na automatizovanou linku, která ho naplnila do lahviček, ty uzavřela a opatřila etiketou. Na Ivetě bylo kontrolní vážení, příprava krabiček a vkládání lahviček do nich. Poté si náhodně vybrala jeden ze sirupů a přešla s ním do laboratoře, kde ho podrobila kontrolnímu měření vitaminu C. „Právě tahle část se mi líbila úplně nejvíc, protože už ve škole jsem měla ráda všechny ty zkumavky a baňky. Ve VITARu se mi ale celkově líbilo a Mirek Sadílek byl velmi příjemný parťák,“ svěřila se moderátorka televize Nova po natáčení.

A její výsledná známka? Za jedna!

Na reportáž TV NOVA se můžete podívat na našem Facebooku.

Fotogalerie z natáčení:

VITAR klub logo
Zaujal vás tento článek? Přihlaste se do VITAR klubu a získáte informace jako první - včetně dalších mnoha výhod!
Přihlásit se můžete zde Stát se členem