Nová linka Capri-Sun navýšila kapacitu výroby oblíbených nápojů

30. 4. 2021

Od konce dubna vyrábíme oblíbené nápoje Capri-Sun už na třech linkách. Ta nejnovější se nachází v nově vybudované hale a její instalace probíhala poprvé v historii za pomoci videa a telefonátů – kvůli epidemiologické situaci. Se spuštěním nové linky se měsíční plán výroby navýšil na 15 milionů sáčků nápoje Capri-Sun.

Vybudování nové haly, sestavení a instalace nové linky, odstávka výroby, opravy a čištění stávajících linek a výměna některých technologií. To všechno je spojené s rozjezdem třetí výrobní linky Capri-Sun v našem výrobním areálu v Tišnově u Brna. „Museli jsme tento krok podniknout, protože poptávka je obrovská a neustále roste jak v Česku, tak na Slovensku. Navíc zásobujeme i další evropské trhy, takže kapacitu jsme museli navýšit,“ vysvětluje generální ředitel VITARu Vladimír Polášek.

Linka Capri-Sun

Instalace on-line

Ve zcela výjimečném režimu proběhla samotná instalace nové linky, protože kvůli epidemiologické situaci nedorazili do Tišnova technici z německého ústředí Capri-Sunu. Veškeré práce tak byly na zaměstnancích výroby VITARu, kteří byli ve spojení s Německem přes video a telefon. „Moc rád bych za vše poděkoval celému týmu, který se na tom podílel. Ukázalo se, jak šikovné máme mechaniky, zvládli to bez problémů,“ říká ředitel výroby Capri-Sun Břetislav Pszczolka.

O jak výjimečnou událost šlo, dokládá fakt, že se jednalo o první podobnou instalaci nejen pro VITAR, ale i pro samotný Capri-Sun. „Je to důkaz velké důvěry ve VITAR a naše lidi, protože výrobní linka je pro ně ten největší poklad a know-how,“ potvrzuje Vladimír Polášek.

Linka Capri-Sun

Nová hala: pro výrobu i sklad

Aby bylo novou linku kam umístit, vyrostla v našem tišnovském areálu i nová hala, jejíž výstavba začala už loni na podzim. Slouží jak nové lince, tak pro skladování surovin a obalového materiálu. K dispozici je i nová nakládací rampa, která zjednodušuje příjem materiálu rovnou z nákladních aut.

První hotové výrobky sjely z nové linky v 15. týdnu a úplně první kusy zamířily do archivu generálního ředitele Vladimíra Poláška, který má ve své sbírce i první nápoje vyrobené ve VITARu na předchozích linkách. Do ostrého provozu ve zkušebním režimu pak linka přešla o týden později a v květnu už se od ní očekává avizované navýšení výroby.

Hala pro Capri-Sun

VITAR klub logo
Zaujal vás tento článek? Přihlaste se do VITAR klubu a získáte informace jako první - včetně dalších mnoha výhod!
Přihlásit se můžete zde Stát se členem