NOVINKA: Irbis Čekanka osladí i dodá vlákninu

31. 3. 2023

Sladidla dokážou omezit či zcela nahradit cukr v jídelníčku. To má řadu přínosů, mezi které patří i snížení energetického příjmu. Nové sladidlo Irbis Čekanka ale přidává také další benefit – obohacení jídelníčku o příjem rozpustné vlákniny, která má příznivý vliv na trávicí soustavu.

Irbis Čekanka je přírodního původu, protože sladidlo je získané z listů stévie a doplněné prebiotickou rozpustnou vlákninou z kořene čekanky. Jedna lžička sladidla osladí stejně jako lžička cukru, ale s menší energetickou hodnotou (29 kJ/7 kcal). Potěší také příjemná sladká chuť a výborná rozpustnost, která umožní sladidlo využít k přímému slazení teplých i studených nápojů nebo k dochucení pokrmů, jako jsou třeba jogurty, pudingy, kaše, smoothie a podobně.

Irbis ČekankaČekanka a rozpustná vláknina

Významnou složku sladidla tvoří vláknina (inulin) z čekanky, která je tělu prospěšná jako prebiotikum. To znamená, že jde o potravu pro tzv. probiotické bakterie osidlující naše trávicí ústrojí a přispívající k jeho správné funkci. Inulin se tak v tlustém střevě stává vítaným substrátem pro střevní mikroflóru, která je pro organizmus velmi důležitá, mimo jiné i z pohledu funkce imunitního systému. Mimo to samozřejmě působí příznivě také na činnost střev – při denním příjmu 12 g inulinu.

Nové sladidlo Irbis Čekanka vyniká právě vysokým obsahem této probiotické vlákniny a je tak vhodné k obohacení jídelníčku touto důležitou látkou. Seženete ho postupně v lékárnách a už teď také na e-shopu VITARu, který sladidla Irbis vyrábí.

Sladidla Irbis

Jedná se o řadu moderních sladidel nabízejí řešení všem, kteří hledají cestu k omezení cukru v jídelníčku. Jejich bonusem je, že zásadně nezvyšují energetickou hodnotu oslazených jídel a nápojů. Sladidla Irbis jsou totiž vysoce sladivá v malém množství – při nižším energetickém příjmu se tak nemusíte vzdávat uspokojení chuti na sladké.

Kromě Irbis Čekanky můžete sáhnout i po Irbis sladidlech ze stévie, sukralózy nebo aspartamu. Kompletní portfolio najdete na www.nasevitaminy.cz.

VITAR klub logo
Zaujal vás tento článek? Přihlaste se do VITAR klubu a získáte informace jako první - včetně dalších mnoha výhod!
Přihlásit se můžete zde Stát se členem