Posilujte imunitu vitaminem C a rakytníkem. S doplňkem šetrným k životnímu prostředí

10. 10. 2023

Naše obranyschopnost představuje dokonale propracovaný systém, který nás má chránit před viry a bakteriemi. Aby ale fungoval správně, je potřeba mu pomáhat. Jak? Například kvalitní stravou s dostatečným obsahem vitaminů a minerálních látek. S imunitou je pevně spjatý vitamin C, který ve velkém množství obsahuje ovoce a zelenina nebo třeba rakytník. S doplněním pomohou i kvalitní doplňky stravy.

Pro správné fungování imunitního systému samozřejmě není důležitá jen naše strava a množství či kvalita přijatých mikroživin. Naší obranyschopnosti pomáhá i řada činností, například každodenní pohyb, sportování, ale i otužování nebo dostatečný odpočinek. Organizmus je zkrátka třeba hýčkat a svědomitě o něj pečovat. Zvlášť během zimy, která je pro imunitu velmi náročným obdobím.

Vitamin C + postupné uvolňování = ideální řešení

Vitamin C

Když se řekne imunita, asi každému se vybaví vitamin C. Není sice jediným vitaminem, který posiluje naši obranyschopnost, ale jeho přínos v této oblasti je notoricky známý. Zajímavé je, že schopnost vytvářet si sami vitamin C jsme během evoluce ztratili, což je v přírodě celkem rarita. Jsme tak odkázaní na jeho příjem z potravy či doplňků stravy.

Nejvíc vitaminu C najdeme v ovoci a zelenině, tepelnou úpravou se ale jeho obsah rapidně snižuje. Problematické je také dnešní pěstování, skladování a mnohdy dlouhé transporty – tím vším obsah vitaminu C v potravinách klesá. Proto mohou být vhodným pomocníkem také doplňky stravy s obsahem vitaminu C. A protože organizmus zpracuje v danou chvíli přesně tolik vitaminu C, kolik potřebuje, a zbytek vyloučí, hodí se takové doplňky, které nabídnou postupné uvolňování vitaminu C v delším časovém období.

Rakytník – bohatý zdroj vitaminu C

Na vitamin C je velmi bohatý také rakytník. Některé zdroje udávají, že vitaminu C obsahuje až 25x více než citrusy a kromě něj také dalších skoro 200 biologicky aktivních látek. Například další vitaminy (A, B, D, E), flavonoidy, serotonin, mastné kyseliny a další. Rakytník navíc řadíme mezi tzv. adaptogeny, které pozitivně působí na lidský organizmus – zvyšují psychickou i fyzickou odolnost.

I rakytník je proto doporučovaný pro posílení imunitního systému a dostupný je v mnoha formách – od olejů a sirupů po tablety či kapsle.

Vitar EKO Vitamin C: postupné uvolňování a rakytník k tomu

Vitamin C_Vitar EKOKombinaci rakytníku a velké dávky vitaminu C, navíc s postupným uvolňováním, nabízí Vitar EKO Vitamin C. Veganské kapsle obsahují 500 mg vitaminu C ve formě granulek, které zajišťují jeho postupné uvolňování, a 50 mg přírodního extraktu z rakytníku řešetlákového. Výhodou extraktu je, že garantuje přesně dané množství účinných látek. Doplněk stravy z ekologicky šetrné řady vitaminů od VITARu, tradičního českého výrobce, tak podporuje průběžné doplňování důležitého vitaminu C a jeho efektivní využití.

Vitar EKO Vitamin C, který je bez lepku a laktózy, seženete v lékárnách, lékárenských e-shopech, drogeriích dm, Teta a Rossmann nebo přímo na e-shopu VITARu www.nasevitaminy.cz.

Vitar EKO Friendly doplňky stravy

Řada doplňků stravy v ekologicky šetrných obalech klade důraz nejen na kvalitu, ale také na ekologickou udržitelnost. Produkty řady Vitar EKO Friendly jsou baleny tak, aby zanechávaly co nejmenší uhlíkovou stopu a šetřily tak naši planetu při výrobě i po následné spotřebě.

Krabička je vyrobena ze 100% recyklovatelného materiálu s použitím ekologicky šetrných barev. Kapsle jsou vyrobeny z rostlinné celulózy a uloženy do sáčků z ekologicky šetrného materiálu, které nahradily klasické blistry. Díky dřevěným kolíčkům jsou stále uzavíratelné. To vše dělá z řady Vitar EKO Friendly výjimečný projekt v oblasti doplňků stravy.

VITAR klub logo
Zaujal vás tento článek? Přihlaste se do VITAR klubu a získáte informace jako první - včetně dalších mnoha výhod!
Přihlásit se můžete zde Stát se členem