Průvodce světem repelentů - stáhněte si eBook zdarma

18. 5. 2023

Slovo repelent má jasný původ v latinském repellens, což znamená zahánějící, zapuzující. V případě repelentu se bavíme o odpuzujícím účinku na hmyz a obecně členovce, mezi které patří třeba klíště. Jde o základní prevenci proti nebezpečným nemocem a měl by proto být během sezony (od jara do podzimu) povinnou výbavou každého z nás. A abyste se v repelentech vyznali, připravili jsme pro vás tohoto stručného průvodce.

Repelenty jsou našimi vítanými společníky, protože všichni trávíme čas venku – v přírodě, v parcích nebo na zahradách. Tam všude se můžeme setkat s infikovaným klíštětem, na řadě dalších míst nás pak mohou otravovat komáři. Nejde jen o obtěžování, i v tomto případě se jedná o potenciální přenašeče nejrůznějších nemocí. Stačí jmenovat ty nejznámější – lymská borelióza, encefalitida, malárie, horečka Dengue – abychom si uvědomili, že s nimi opravdu nechceme mít nic společného. Naštěstí máme právě repelenty.

Repelentů ale existuje více druhů. Některé jen odpuzují, jiné díky dalším účinným látkám hmyz či klíště i zabijí. Co obsahuje jeden, nemusí mít druhý. Proto nabízíme tento eBook – aby vám pomohl se ve světě repelentů zorientovat.

Stáhněte si náš eBook - stačí zadat e-mail níže.

eBook zasíláme ZDARMA pouze registrovaným členům VITAR klubu. Vyplněním svého e-mailu tak souhlasíte s registrací do VITAR klubu, pokud ještě členy nejste. Po zadání e-mailu vám eBook přijde elektronicky a můžete si ho i prolistovat přímo na našem webu - zobrazí se odkaz.

Ukázka z eBooku:

Co je repelent

Repelent - účinné látky

VITAR klub logo
Zaujal vás tento článek? Přihlaste se do VITAR klubu a získáte informace jako první - včetně dalších mnoha výhod!
Přihlásit se můžete zde Stát se členem