VITAR Pohár zdraví vybízí k pohybu, jarních akcí se zúčastnilo přes 4000 lidí

27. 6. 2022

Pátý ročník seriálu plného pohybu pro zdravou rodinu má za sebou první polovinu. Mezi jarními akcemi byl charitativní běh, tradiční turistický podnik i známý cyklistický závod. Další čtyři akce VITAR Poháru zdraví přijdou na řadu na podzim a všechny mají jedno společné – pohyb v přírodě s možností účasti celé rodiny.

VITAR Pohár zdraví letos odstartoval v dubnu nedaleko výrobního závodního VITARu turistickým pochodem Za krásami okolí Nedvědice, kterého se zúčastnilo přes 700 lidí. V dubnovém termínu pak proběhla i další hojně navštěvovaná akce - Proběhni.se v pražských Kunraticích. Start a zázemí běžeckého závodu bylo opět přímo v areálu Institutu klinické a experimentální medicíny (IKEM) a výsledky tu nebyly tak podstatné, protože se sportovalo především pro dobrou věc – Proběhni.se přispívá na činnost nadačního fondu České srdce, který pomáhá v rozvojových zemích s diagnostikou a léčbou vrozených či získaných srdečních vad.

VITAR Pohár zdravíTaké v dalších jarních měsících proběhly vždy dvě akce zařazené do VITAR Poháru zdraví – v květnu to byla Bouzovská 30 a Borovská 50, jejíž součástí byl i oblíbený Pohádkový les pro děti. Tradiční turistická akce s dlouhou historií a startem v Borové u Náchoda nabízí několik pěších i cyklo tras včetně dětského okruhu, který s rodiči každoročně projdou stovky účastníků.

V červnu proběhly hned dvě akce VITAR Poháru zdraví v jeden den – v Praze to byl Hvězdicový pochod do Troje a v Jablonném v Podještědí pak známý cyklistický závod Malevil Cup.  Zařazení do mezinárodních MTB seriálů z něj dělá prestižní akci, navíc v krásném prostředí Lužických a Jizerských hor, které si mohou vychutnat celé rodiny. I pro ty byly připravené vitaminy s občerstvením v zázemí modrého stánku VITARu, který zpestřuje všechny akce zařazené do seriálu.

VITAR Pohár zdraví pokračuje na podzim, kdy jsou na programu další čtyři akce:

16. 9. - Pohádková Třebíč
1. 10. - Třemošenská 50, Třemošná u Plzně
8. 10. - Tišnovská 50, Tišnov
8. 10. - ČT Author Cup, Bedřichov

Více na www.poharzdravi.cz

VITAR klub logo
Zaujal vás tento článek? Přihlaste se do VITAR klubu a získáte informace jako první - včetně dalších mnoha výhod!
Přihlásit se můžete zde Stát se členem