Vnější péče o nehty

1. 10. 2016

Jak se starat o nehty, abyste byli s jejich kondicí a vzhledem spokojení? Důležité je ruce i nehty chránit, pravidelně je ošetřovat a jednou za čas si zajít na manikúru. Také je vhodné respektovat specifika svých nehtů. Přinášíme přehled praktických tipů, které představují naprostý základ vnější péče o vaše ruce a nehty.

Základem všeho je chránit ruce a nehty, to znamená nevystavovat je působení škodlivých či agresivních látek. Typickým příkladem jsou čisticí prostředky běžně používané v domácnostech. Proto byste vždy, když tyto prostředky používáte, například při mytí nádobí, vytírání podlahy, mytí oken, úklidu koupelny a podobně, měli chránit ruce rukavicemi. 

Používejte pracovní rukavice také při práci na zahradě, v dílně a na jiných místech, kde by mohly ruce přijít do styku se špínou či mastnotou. Pokud budete pracovat bez rukavic, budete pak muset ušpiněné ruce mýt velmi dlouho, intenzivně, za pomoci abrazivní mycí pasty a kartáčku, což rukám ani nehtům neprospívá.

Ruce i nehty pravidelně ošetřujte. Natírejte je krémem určeným pro péči o ruce, který dodá pokožce potřebné látky a hydratuje ji. Krém je nejlepší aplikovat večer, na ruce dát speciální kosmetické rukavice a nechat působit klidně i celou noc.

Nechte si své nehty jednou za čas upravit od profesionální manikérky. Dá vašim nehtům jednotný tvar, ošetří vám nehtovou kůžičku, poradí vám s případnými problémy a dá tipy, jak se o nehty správně starat. Nejde o žádný luxus, nemusíte k manikérce docházet každý týden. Ale tak jako s vlasy chodíte pravidelně ke kadeřnici, svěřte se také se svými nehty do péče odborníka. Dodá vašim nehtům kvalitní základ, na kterém můžete stavět při domácím ošetřování.

Pokud máte nehty křehčí a lámou se, nesnažte se je nechat narůst co nejdelší. Udržujte je spíše kratší a posilujte je za pomoci zpevňovačů nehtů. Pevnost dodá také lak na nehty. Jestliže nechcete na své nehty upozorňovat pestrými barvami, použijte lak velmi světlý nebo bezbarvý. Na trhu je k dispozici široká škála laků, zpevňovačů a dalších produktů od mnoha výrobců, mezi nimiž si jistě vyberete.

Zdá se vám, že se o své ruce a nehty staráte dostatečně, chráníte je, ošetřujete, a přesto s výsledkem nejste spokojeni? Problém může být v nedostatečné výživě, v nevyvážené stravě. Přečtěte si proto, čím nehty vyživovat.

VITAR klub logo
Zaujal vás tento článek? Přihlaste se do VITAR klubu a získáte informace jako první - včetně dalších mnoha výhod!
Přihlásit se můžete zde Stát se členem