7 tipů na doplňky z lékárny, které vám v létě nesmí chybět

14. 6. 2024

Léto se blíží a s ním i období tepla, slunce, prázdnin a dovolených. Ať už se chystáte kamkoli, neměli byste zapomínat na šikovné a skladné pomocníky starající se o vaši pohodu a vitalitu. Které to jsou? Vybrali jsme 7 tipů z lékáren, které by vám v létě neměly chybět.

Tip č. 1: Opalování a beta-karoten

Pokud v létě toužíte po perfektním opálení, nezapomeňte s sebou přibalit beta-karoten. Provitamin vitaminu A, který pomáhá získat a udržet krásnou barvu pokožky po pobytu na slunci. S jeho užíváním určitě začněte ještě v době, než na dovolenu vyrazíte, a pokračujte během ní i v průběhu celého léta. Sáhnout můžete třeba po ekologicky šetrném balení v podobě Vitar EKO Beta-karotenu s přírodně vázaným beta-karotenem (extrakt z mrkve) a dalšími prospěšnými karotenoidy (zeaxantin, lutein).

Revitalon

Tip č. 2 a 3: Myslete na své vlasy

S účinkem slunečního záření se nevypořádává jen vaše pokožka, ale také vlasy. Ty sluníčko vysušuje a má tak negativní vliv na jejich kvalitu. I tady ale můžete sáhnout po šikovných pomocnících, kteří se na cestách hodí i díky své minimální velikosti – třeba bezoplachové Revitalon Vlasové sérum s vysokou koncentrací účinných látek určených pro péči o slabé, poškozené a vypadávající vlasy. Jedná se o 50ml koncentrované sérum, které můžete mít i na palubě letadla a jeho aplikace je velmi jednoduchá.

Pomoct může i Revitalon Kofeinový šampon, který si v případě potřeby přelijete do malé cestovní lahvičky, abyste měli po ruce šampon vyživující vaše vlasy – s obsahem kofeinu a arganového oleje pro jejich vitalitu a lesk.

Tip č. 4: Podpořte trávení

Vitar EKONěkteré z dovolenkových destinací dokážou prověřit náš trávicí systém, což je často dané jinými podmínkami, než na které jsme celý rok zvyklí. Tyto podmínky nijak nezměníme, ale trávení můžeme pomoci – třeba probiotiky, která mohou obohatit střevní mikroflóru.

Kapsle Vitar EKO Probiotika obsahují čtyři kmeny bakterií spolu s taktéž prospěšnou vlákninou. Opět se jedná o doplněk v ekologicky šetrném balení a stejně jako u beta-karotenu jde o kapsle vhodné i pro vegany. Jejich přibalení do tašky doporučujeme a místo vám v ní i díky svému balení v malém pytlíčku neuberou.

Tip č. 5 a 6: Vitaminy se hodí i v létě

I když se může zdát, že čas vitaminů přichází s podzimem, tak i v létě jejich přínos určitě oceníte. Posílit imunitu v době, kdy změníte prostředí, není k zahození, a navíc můžete využít i dalších přínosů, které nabízejí (viz naše Vitaminová abeceda). Mezi nimi třeba to, že řada z nich přispívá ke snížení míry únavy a vyčerpání. Hodí se také při letních sportovních aktivitách, kdy potřeba příjmu vitaminů vzrůstá.

Vitaminy Revital

Hodit se tak mohou třeba šumivé vitaminy, kterými si zároveň zpestříte svůj pitný režim. My ze široké nabídky vybíráme dva univerzální Revital šumáky – Vitamin C a multivitamin Multi 10.

Tip č. 7: Nezapomínejte na děti

Vaše děti mají mnohdy úplně stejné potřeby jako vy, takže probiotika nebo vitaminy budou dobrou volbou i pro ně. Zmiňovaná Vitar EKO Probiotika jsou vhodná pro děti od 12 let, takže se o ně můžete podělit. A pokud chcete třeba i menším dětem dovolenou zpříjemnit nějakým mlsáním s vitaminy, sáhněte po vitaminech z řady Vitar Kids s Bobem a Bobkem – na výběr máte chutné želatinky i tabletky.

Všechny uvedené tipy seženete v lékárnách nebo na e-shopu www.nasevitaminy.cz.

VITAR klub logo
Zaujal vás tento článek? Přihlaste se do VITAR klubu a získáte informace jako první - včetně dalších mnoha výhod!
Přihlásit se můžete zde Stát se členem