Česká Miss Supranational Tereza Vlčková: „Vlasy zajímají každou ženu.“

11. 1. 2018

V roce 2017 se stala třetí nekrásnější dívkou v Česku s titulem Česká Miss Supranational a také tváří Revitalonu, řady doplňků stravy a kosmetiky pro krásné a silné vlasy. Není to náhodné spojení, Tereza Vlčková je vyučenou kadeřnicí a pochází ze Zlína. Stejně jako společnost VITAR, která Revitalon vyrábí. V rozhovoru nám prozradila, jak pečuje o svou krásu a zdraví, nebo jak vypadá její život na molu i mimo něj.

Hodně lidí si pod soutěží o královnu krásy představí finálový večer. Co všechno mu ale předchází?

Ta cesta byla dlouhá, trvala osm měsíců. Úplně první casting byl v lednu v Olomouci v obchodním centru. Pak jsme měly čas na sobě zapracovat a připravit se na semifinále. Před finálovým večerem jsme absolvovaly soustředění v Tatrách. To byly tři hlavní soutěžní kroky. Byly tam ale i kurzy rétoriky, chůze, focení a různá plnění pro partnery včetně společenských akcí. Většina z těch věcí mě obohatila a posunula dopředu. Podívaly jsme se na místa, kam bychom se jinak nedostaly, vyzkoušely jsme si různé aktivity.

V rámci příprav jste absolvovaly i kurz přežití. Jak na něj vzpomínáte?

O tom bych snad radši nemluvila, protože to bylo šílené (smích). Byla velká zima a úplně nečekaně navíc napadl sníh. Vstávaly jsme v půl páté, od pěti jsme byly v té zimě v lese, pochodovaly jsme ve sněhu do večera, bez pití a jídla. Bylo to hodně náročné, ale naučily jsme se hodně věcí. Třeba udělat si čaj prakticky z ničeho, zabít a vykuchat slepici... Tyhle kurzy se dělají pro armádu, nebylo to nic lehkého. Myslím, že tam i hodně holek ztroskotalo na své psychice.

Tereza Vlčková_Česká Miss SupranationalJak náročná pro vás byla samotná soutěž Česká Miss?

Bylo to hodně náročné psychicky. Ne všichni lidi vám přejí, ne každému se člověk líbí, lidé mají různý vkus. Náročné to ale bylo i fyzicky, měly jsme hodně nabitý program, málo jsme spaly, byly jsme nemocné. Byl to velký zápřah.

A další na vás čekal po skončení soutěže, když jste se stala Českou Miss Supranational. Jak vypadal váš podzim?

Prakticky každý týden jsem absolvovala cesty ze Zlína do Prahy nebo okolí, protože jsem plnila povinnosti pro různé partnery a účastnila se castingů. Také jsem se chystala na světovou soutěž Miss Supranational, což zabralo nejvíc času a začalo to vlastně už ve chvíli, kdy jsem se umístila na České Miss. Do Polska jsem odjela v polovině listopadu, finále proběhlo první prosincový den.

Jaké pocity převládaly po této soutěži?

Ze světové soutěže jsem se vracela šťastná. Konkurence byla veliká a já jsem do toho dala všechno, snažila jsem se reprezentovat Českou republiku, jak nejlépe jsem mohla. Už jen to, že jsem mohla být součástí tak velké soutěže, pro mě byla pocta. Holky byly skvělé, byly jsme super parta. První dva dny jsme měly focení a natáčení pro sponzory, jinak jsme veškerý čas trávily nacvičováním choreografie, každý den od 9 do 22 hodin. Hodně jsme tancovaly a musely jsme se naučit, do jaké kamery se zrovna v daný moment dívat.

Stala jste se tváří Revitalonu, značky VITARu, která představuje komplexní péči pro krásné a silné vlasy. Jak jste si užila podzimní focení a čím vás zaujala spolupráce s naší společností?

To focení bylo super, v takové rodinné atmosféře, všichni byli hrozně milí. Viděla jsem také výrobní závod v Tišnově. Líbí se mi, že je VITAR česká firma s dlouhou tradicí, navíc je ze Zlína jako já. To byl také jeden z důvodů, proč mě spolupráce oslovila.

Určitě je zajímavé i to, že jste vystudovaná kadeřnice…

Vlasy zajímají každou ženu a já jsem vždycky chtěla umět česat je sama. Všechno jsem chtěla vědět, studovala jsem to, ale pak jsem se tomu věnovala spíš u známých a doma. V rámci možností, když jsem měla čas. Svůj vlastní salon nebo něco takového jsem nikdy neměla. Teď spolupracuji s kadeřnictvím MM Hair Care v Brně, kde se mi o vlasy starají.

Kromě vlasů se staráte o svůj vzhled komplexně, je pro vás hodně důležitý. Jak přistupujete k péči o svou postavu a zdraví?

Snažím se jíst zdravé věci, chodím cvičit každý den. Myslím, že pohyb neuškodí, naopak to organizmus popožene, aby začal pracovat. Já chodím hlavně běhat. V jídelníčku preferuji vločky, ovoce, zeleninu, sýr a jogurty. Inspiruji se i v aplikaci DetoxMe App. Ráda relaxuji v sauně. Chodím do fitka, kde je součástí právě i sauna a wellness.

Hlídáte si také příjem vitaminů a minerálních látek? Co vy a doplňky stravy jako pohodlný a rychlý způsob dostatečného příjmu důležitých živin?

Beru vitaminy a doplňky stravy na energii, kterou potřebuji. Od VITARu používám šumáky RevitalMulti, C vitamin, hořčík. Snažím se přijít na kloub únavě a tomu, jak jí čelit. To, co teď už delší dobu absolvuji, stojí dost energie. Myslím, že ze všeho nejdůležitější je spánek, ale toho je bohužel nedostatek. Takže zkouším i nějaké další doplňky stravy od VITARu.

Jste narozena ve znamení býka. Cítíte, že za něco ze své povahy vděčíte právě tomu?

Určitě za něco ano. Třeba že se dokážu tak nějak probojovat sama, spoustu věcí zařídit. Nebojím se otevřít pusu, což je myslím v showbusinesse důležité. Kdo je tišší a nespolečenský, takový ušlápnutý, tak se neprosadí. Chce to být něčím jiný, být vidět.

VITAR klub logo
Zaujal vás tento článek? Přihlaste se do VITAR klubu a získáte informace jako první - včetně dalších mnoha výhod!
Přihlásit se můžete zde Stát se členem