Jak na podzimní chmury? Poradíme, co pomůže!

13. 11. 2023

Chladné dny, které jsou zvlášť po změně času čím dál tím kratší a s tím související brzká tma. K tomu méně slunečního svitu, více deště a obecně nepohody. Výhled na dovolenou žádný, tu letní si vybereme zase až za rok. A navíc předvánoční stres spojený nejen s Vánocemi, ale i blížícím se koncem roku, do kterého je potřeba řadu věcí dotáhnout, ať už doma nebo v práci. To všechno se podepisuje na podzimních chmurách, nedostatku energie nebo únavě, což jsou věci, se kterými se potýkáme během podzimu častěji než jindy. Všemu se dá ale čelit!

Pokud vás přepadají podobné stavy, vězte, že smích a dobrá nálada pomáhají. Zkuste si proto naplánovat sportovní aktivity, posezení s přáteli, návštěvu kina nebo divadla. Vždyť na spoustu věcí nebyl přes léto čas, raději jste přece trávili čas venku.

Teď naopak nemusíte litovat, že jste zavření uvnitř, třeba ve fitness centru, v kině nebo s dobrou knížkou v posteli. Už jen samotné plánování těchto aktivit má pozitivní efekt – budete se na něco těšit, což je také velmi důležité. Zkrátka a dobře – berte podzim jako příležitost, ne za trest!

Pokud se vám do něčeho nechce, mějte na paměti, že vyřízení nepříjemných věcí přinese úlevu. A vy se můžete něčím příjemným odměnit. K dobré náladě pomáhá i dostatek spánku, ale také dostatek světla v domě. Spolu s tím, jak venku ubývá slunečního svitu a tma přichází večer brzy, se doporučuje víc svítit – i to pomáhá rozptýlit podzimní chmury. Vyplatí se také vyhnout nemocem a vyvarovat se samoty, příjemný je určitě relax, ať už se pod ním skrývá cokoli…

Pomoci mohou i vhodně zvolené doplňky stravy. S čím například? S navozením duševní pohody, klidu nebo kvalitního spánku. S dostatkem energie. S pomocí při únavě a vyčerpání. Stačí si vybrat!

Pro dobrou náladu Klid a duševní pohoda, klidný spánek

Stres, to je napětí, obavy, nervozita, únava a někdy až fyzická bolest. Aby se naše tělo s tímto stavem dokázalo lépe vyrovnat, je důležité dostat ho do vyrovnané nálady. 

Vitar L-Tryptofan obsahuje aktivní složky, které pomáhají tělu se s těmito stavy lépe vypořádat. Aminokyselina L-tryptofan je vhodně doplněna přírodními extrakty z Rhodioly rosey a Schizandry. Ty obsahují adaptogeny, látky, jež pomáhají navodit psychickou stabilitu a pocit pohody. Složení je doplněné i o hořčík, vitamin B6 a další aktivní látky, které podporují účinky produktu.

Pro spánek, který dodá sílu

Kvalitní spánek je velmi důležitý pro regeneraci našeho těla. Rušný životní styl přináší spoustu stresujících situací, které mohou negativně ovlivnit pohodu celého organizmu. Naše tělo i mysl jsou v napětí, jehož se nám nedaří zbavit ani při usínání. Obsažené přírodní extrakty v bylinném elixíru Maxi Vita Klidný spánek (meduňka, kozlík, mateřídouška, třezalka) mají uklidňující účinky, podporují mentální pohodu v případě vypětí a navozují harmonii při usínání.

Únava a vyčerpání? Zbavte se jich!

Energie

Bojovat proti únavě a vyčerpání pomáhá řada látek. O těch nejdůležitějších jsme psali v článku Únava a vyčerpání? Poradíme, které vitaminy a minerály pomáhají, v němž nemohl chybět hořčík. Ten je zároveň nazýván jako protistresový minerál a je ideálním doplňkem nejen během podzimu, poptávka po něm je vysoká během celého roku.

I proto ho VITAR nabízí v mnoha formách – šumivých tabletách, sypkých směsích, které stačí nasypat do úst, nebo tabletách. Podrobně jsme o této důležité látce psali v našich dvou článcích: Hořčík – prvek života. Proč se mu tak říká a co všechno nám přináší? a Kde brát hořčík, nazývaný prvek života a antistresový minerál?

Mějte energii vždy na dosah

Přírodní extrakty z ženšenu a guarany, které mají příznivý vliv na fyzickou a psychickou vitalitu, zmírňují pocit únavy a vyčerpání a podporují imunitní systém, obsahuje Maxi Vita Energy Power. Praktické jednorázové sáčky navíc umožňují vysoce komfortní užívání bez nutnosti zapíjení a jejich obsah chutná jako energetické nápoje.

O rychlé doplnění energie se postarají v ústech rozpustné a výborně chutnající tablety Energit Hroznový cukr. Tablety nabízejí rychlý zdroj energie a k tomu vitaminy či minerální látky.

Užijte si podzim naplno!

VITAR klub logo
Zaujal vás tento článek? Přihlaste se do VITAR klubu a získáte informace jako první - včetně dalších mnoha výhod!
Přihlásit se můžete zde Stát se členem