Otec Capri-Sun CUPu Leoš Pavlůsek: „Dětem vytváříme neopakovatelné zážitky.“

15. 1. 2024

Před osmi lety hledal hokejové zážitky pro svého nejmladšího syna a zrodil se z toho projekt, který nemá v Česku – a nejspíš ani v Evropě – obdoby. Capri-Sun CUP už dnes není jen o turnajích v hokeji, ale zařazuje i další sporty, aby byl pro děti celoroční zábavou. Leoš Pavlůsek a jeho tým tak ročně připraví dvacet turnajů, kde se nehraje na výsledky, ale pro dětskou radost. Vítejte ve světě, kde vládne smích, pohyb a Capri-Sun!

Pořádání turnajů s názvem Capri-Sun CUP vás provází už od roku 2016. Jak byste tento projekt definoval?

Nehrajeme na výsledky – to je hlavní odlišnost. Na našich turnajích máme rádi všechny děti, bez rozdílu sportovní výkonnosti, a vytváříme jim neopakovatelné zážitky na celý život. Důkazem je, že si děti, jejich rodiče a trenéři při odjezdu z našich akcí řeknou o další účast. Takže odpovědět bych klidně mohl i naším sloganem, ve kterém je vše – „Jsme Capri-Sun CUP a máme děti rádi.“

Capri-Sun CUP

Vaším mottem je, že výsledky nejsou důležité. Evidujete je vůbec, nebo na nich vůbec nezáleží?

Neevidujeme nic a vítěze nevyhlašujeme. V rámci velké závěrečné show po každém turnaji odměňujeme všechny účastníky stejně. Každé dítě od nás získá velkou pamětní medaili s odkazem na místo, datum a pokaždé jiné pitíčko Capri-Sun. Máme předáno téměř šest tisíc takových medailí, které se nedají nikde koupit. Naše turnaje tak mají už šest tisíc vítězů, kteří mají medaili ve svých pokojíčcích nad postelí, kam patří.

Jak váš typický, tedy hokejový turnaj probíhá?

Všechna mužstva odehrají tři utkání. Po každém absolvuje každý hráč svůj samostatný nájezd, což je pro děti největší potěšení. Také vyhlašujeme sympaťáky z každého mužstva, kteří si pak zvou své nejlepší kamarády a společně dostávají dárky od VITARu. Nejkrásnější je vždy skupinové předávání multipacku Capri-Sun, který je připravený pro každého. Součástí všech ceremoniálů je také maskot Sunny a celým turnajem od začátku do konce zní speciální hudební doprovod, kterým umíme roztančit publikum. Ve scénáři nechybí ani choreografie pří nástupech a slavnostních zakončeních. Máme také naše skřítkovské čepičky Capri-Sun, kterými točíme při oslavách. A program se snažíme neustále vylepšovat.

Klidně povídejte…

Třeba mikulášské turnaje s ohledem na kostýmy a dekorace bereme velmi vážně. Nebo medaile na závěr doveze úplně malý chlapec v jezdícím autíčku, jindy nám zase odměny pro děti „ukradne“ zloděj a následuje zásah městské policie se zneškodním animátora v kostýmu zloděje. Vše vždy pro hráče připravíme a sladíme v utajení s jejich trenéry. Už se nám podařilo i několikrát rozplakat maminky malých sportovců, třeba když si je zveme na závěr na led a předávají medaile svým miláčkům.

Kdy a jak vůbec projekt Capri-Sun CUPu vznikl?

Capri-Sun CUP

Začátkem roku 2016 jsem hledal hokejové zážitky pro svého syna, který v té době začínal s hokejem v Uherském Brodě. V tamním klubu se kolem nejmenších dětí pohyboval pan Moštěk, který na led docházel s dcerou. Velmi jsme si sedli a při našich rozhovorech jsme často skončili u mé historie s pořádáním hokejových turnajů pro mládež. Kromě nejmladšího Martina totiž hrají hokej i moji další dva synové. Nejstarší David a prostřední Tomáš tak se mnou zažili desítky turnajů v ledním hokeji a inline hokeji, které jsem pro ně a jejich spoluhráče pořádal v klubech, kde hráli. A protože jsou oba výrazně starší než Martin, o 16 a 14 let, zastihla je tato část našeho rodinného hokejového života už v plné dospělosti. Byli tak společně se mnou a Daliborem Moštěkem součástí dohody, že uspořádáme pro nejmladšího Pavlůska hokejový turnaj. Ten se konal 27. 3. 2016 a pro už tehdy dlouholetou spolupráci s VITARem nesl název Capri-Sonne CUP.

Předpokládám, že se líbil, když dal základ dnes již osm let trvajícímu úspěšnému projektu…

Právě ty velké zážitky, které na prvním turnaji s Martinem společně zažila naše rodina, ovlivnily další dva důležité muže v historii projektu – Ivana Tomaštíka a Richarda Hrazdiru z inline hokejového klubu IHC Devils Zlín, se kterými jsem dal společně se syny, manželkou Pavlou a Daliborem dohromady pracovní skupinu, které jsem představil svůj plán série turnajů v netradiční podobě. Ohledně generální podpory jsem už měl vykomunikovanou podporu přes Capri-Sonne s VITARem. V květnu 2016 se pak prvními eventy na kolečkových bruslích rozjel vlak, který s názvem Capri-Sun CUP do dneška objíždí Českou republiku.

Další informace a fotografie najdete na stránkách Capri-Sun CUPu. A těšit se můžete i na pokračování rozhovoru s Leoše Pavlůskem na našem webu!

VITAR klub logo
Zaujal vás tento článek? Přihlaste se do VITAR klubu a získáte informace jako první - včetně dalších mnoha výhod!
Přihlásit se můžete zde Stát se členem