Podpořte svůj mozek a paměť extraktem z Ginkgo biloba

21. 3. 2022

Oběhový systém, mozek, paměť nebo kognitivní funkce. Na to všechno má vliv extrakt z listů posvátného stromu Ginkgo biloba, který tradiční čínská medicína používá po staletí. Jeho český název je jinan dvoulaločný a zmiňovaný extrakt je dnes dobře dostupný díky doplňkům stravy i u nás. Třeba EKO Friendly řada od VITARu ho nabízí v ekologicky šetrných obalech a veganských kapslích – spolu s dalšími látkami přínosnými pro vaši paměť a mozek.

Protože je ginkgo přírodním antioxidantem, chrání buňky před poškozením volnými radikály a může tak zvyšovat i obranyschopnost organismu. Pozitivní účinek má také na periferní krevní oběh a tím napomáhá správné funkci očí a uší. Často se ale mluví především o pozitivním vlivu ginkga na mozek, paměť a myšlení.

Ginkgo bilobaGinkgo biloba pomáhá mozku i paměti

Extrakt z ginkga obsahuje celou řadu příznivých, biologicky aktivních látek. Jeho listy jich skrývají přes padesát a mezi ty podstatné patří rozhodně flavonoidy (antioxidanty) a terpenoidy.

Díky nim je extrakt z ginkga užívaný pro udržení duševní rovnováhy, správné mozkové činnosti i podpoře kognitivních funkcí. Jde zejména o myšlenkové pochody (paměť, koncentrace, pozornost), které nám umožňují rozpoznávat, pamatovat si, učit se a přizpůsobovat neustále se měnícím podmínkám prostředí. Centrem těchto funkcí je mozek, pro který je nezbytné dobré prokrvení, a právě tomu ginkgo pomáhá – přispívá totiž k mikrocirkulaci krevního systému.

Pro koncentraci, paměť a myšlení jsou užitečné i další látky

Pokud chcete podpořit kognitivní funkce, mezi které patří paměť, pozornost, koncentrace nebo myšlení, můžete využít i dalších rostlinných extraktů. Kromě ginkga pomůže také ženšen, který napomáhá k dobrému duševnímu stavu, výkonu, koncentraci a koordinaci. Ženšen podporuje kognitivní funkce a pomáhá tak udržet paměť, pozornost a bystrost. Je také pomocníkem při únavě a stresu.

Z vitaminů přispívá ke správné psychické činnosti, zahrnující schopnost koncentrace, učení, paměti a myšlení, vitamin B6. Hodit se vám bude i trochu tajemná zkratka DMAE. Tato látka se nachází v mozku a tvoří se z ní cholin s acetylcholinem přenášející informaci mezi nervovými buňkami. DMAE tak může být prospěšný třeba těm, kteří jsou vystaveni vysokým pracovním a studijním nárokům.

Dobrou zprávou je, že všechny zmiňované látky pro podporu mozku, myšlení, paměti a koncentrace najdete v jednom užitečném doplňku stravy. Vitar EKO Ginkgo biloba forte je obsahuje všechny, ve vysoké dávce a také ve veganských bezlepkových kapslích a ekologicky šetrném obale.

Vitar EKO Ginkgo biloba forte seženete v lékárnách, lékárenských e-shopech, drogerii Rossmann nebo přímo na e-shopu VITARu www.nasevitaminy.cz.

Vitar EKO Ginkgo Biloba

Vitar EKO Friendly doplňky stravy

Nová řada doplňků stravy v ekologicky šetrných obalech klade důraz nejen na kvalitu, ale také na ekologickou udržitelnost. Produkty řady Vitar EKO Friendly jsou baleny tak, aby zanechávaly co nejmenší uhlíkovou stopu a šetřily tak naši planetu při výrobě i po následné spotřebě.

Krabička je vyrobena ze 100% recyklovatelného materiálu s použitím ekologicky šetrných barev. Kapsle jsou vyrobeny z rostlinné celulózy a uloženy do sáčků z ekologicky šetrného materiálu, které nahradily klasické blistry. Díky dřevěným kolíčkům jsou stále uzavíratelné. To vše dělá z řady Vitar EKO Friendly výjimečný projekt v oblasti doplňků stravy.

VITAR klub logo
Zaujal vás tento článek? Přihlaste se do VITAR klubu a získáte informace jako první - včetně dalších mnoha výhod!
Přihlásit se můžete zde Stát se členem