Tipy pro snadnější dodržení novoročních předsevzetí

26. 1. 2023

Dáváte si rádi předsevzetí do nového roku? Pokud ano a ta vaše míří ke zdravějšímu životu, máme pro vás několik tipů, které vám na vaší cestě pomohou. Ať už se chystáte víc hýbat, jíst zdravěji nebo o sebe více pečovat. Ve všech případech je třeba si dát reálné cíle a nechtít všechno hned.

Pohyb a sport

Tohle předsevzetí bývá jedno z nejčastějších. Pojí se se snahou shodit nějaké kilo nebo zlepšit kondici. Abyste toho dosáhli, je potřeba hýbat se pravidelně. A pokud se budete snažit hubnout, pak je důležité i vaše tempo – mělo by být volnější a doba trvání sportovní aktivity delší. Když to vztáhneme k běhu, tak ten by měl trvat déle než 30 minut (protože až poté se začínají více pálit tuky) a tempo by mělo být takové, abyste si při něm mohli povídat. Více jsme o sportu psali v našem článku Jaký zvolit pohyb a jak u něj vydržet.

Co by se vám mohlo hodit?

  • Hroznový cukr – zdroj rychlé energie obohacený o potřebné vitaminy; při sportu to jistě oceníte, na výběr navíc máte z několika příchutí.
  • Hořčík – minerální látka důležitá (nejen) pro sportovce. Pro pohyb je přínosný zejména tím, že přispívá ke snížení míry únavy a vyčerpání, k elektrolytické rovnováze, správnému energetickému metabolismu nebo správné činnosti svalů a nervové soustavy. U nás si můžete vybrat z mnoha forem – moderních stick packů, které se vám vejdou kamkoli a není třeba je zapíjet, šumivých tablet, ze kterých připravíte chutné nápoje, klasických tablet nebo kapslí v EKO řadě.
  • Kloubní výživa – při sportu klouby více zatěžujete, proto si zaslouží adekvátní péči. Třeba prostřednictvím látek jako je glukosamin, chondroitin nebo kolagen. Ty najdete v našich doplňcích stravy určených právě pro podporu pohybového aparátu.
pohyb

  

Hubnutí a strava

Shodit nějaké kilo chce s příchodem nového roku celá řada lidí. Impulsem je právě začátek roku, do kterého startujeme jednak s odhodláním, druhak po náročném závěru, kdy jsme si dopřávali během Vánoc nebo silvestra. Aby vás tahle snaha neopustila po pár dnech, chce to trošku přemýšlet.

  • Dejte si reálné cíle, kterých chcete dosáhnout, abyste měli motivaci se posouvat. 
  • Kromě kil hlídejte i své míry – někdy se stane, že sportem shodíte tuk a naberete svaly, takže na váze se změna neprojeví, ale přitom jste na dobré cestě. 
  • Nebojte se jíst – častější jídlo může přinést víc užitku než diety, při kterých se trápíte hlady. Tělo si při nich začne vytvářet zásoby a vy se divíte, že přibíráte. Navíc tvrdé diety způsobují, že po jejich skončení se člověk vrhne na jídlo a za chvíli nejen že dorovná svou původní hmotnost, ale dostane se dokonce přes ni (tzv. jo-jo efekt).

Co by se vám mohlo hodit?

  • Chrom – hraje významnou roli v metabolické přeměně makroživin (sacharidů, tuků, bílkovin), podílí se na metabolizmu glukózy a tím přispívá k jejímu správnému využití a udržení normální hladiny v krvi. Při kontrole tělesné hmotnosti se tak určitě hodí.
  • Sladidla – pomáhají výrazně redukovat cukr ve vašem jídelníčku. Používat je můžete k doslazení studených i teplých nápojů, ale i při vaření a pečení. Jako třeba sladidla Irbis, u kterých můžete vybírat ze stévie, aspartamu nebo sukralózy.
  • Maxi Vita Super linie – doplněk stravy s obsahem přírodních extraktů (zelený čaj, garcinia cambogia, citrus aurantinum). Jejich užívání v kombinaci s odpovídajícím pohybovým režimem a vyváženou stravou může podpořit úbytky tělesné váhy a redukci nadbytečného tělesného tuku.
hubnutí

      

Péče o sebe

Je celkem logické, že chceme dobře vypadat a líbit se. S tím ostatně často souvisejí i dvě výše zmiňovaná předsevzetí. Ne každému ale dojde, že pro perfektní vzhled navenek je třeba se věnovat svému tělu i zevnitř. To znamená dodávat mu správné živiny včetně vitaminů a minerálních látek, ale i dopřát si relax a odpočinek. Měli byste dostatečně dlouho spát, umět „vypnout“ a užít si volných chvil. Samozřejmě sem patří i péče o váš zevnějšek – vlasy, nehty a pleť. I s tím vám můžeme pomoci.

Co by se vám mohlo hodit?

  • Maxi Vita Beauty – speciální řada doplňků stravy určených pro péči o váš zevnějšek. Patří sem Max Vita AntiAge a Mořský kolagen, které pomohou s výživou vaší pleti.
  • Revitalon – komplexní řada doplňků pro péči o vaše vlasy. Revitalon Forte poskytuje 18 účinných látek přispívajících k výživě vašich vlasů, jejichž růst podpoří také Revitalon Vlasové sérum. Využít můžete i Revitalon Kofeinový šampon s ceramidy a arganovým olejem.

beauty

VITAR klub logo
Zaujal vás tento článek? Přihlaste se do VITAR klubu a získáte informace jako první - včetně dalších mnoha výhod!
Přihlásit se můžete zde Stát se členem