Novoroční očista těla pomůže. Jak na ni?

24. 1. 2021

Cukroví, chlebíčky, uzeniny, těžká jídla, ale také slazené či alkoholické nápoje. To všechno neodmyslitelně patří k přelomu roku, protože tyhle dobroty a potěšení člověk jen těžko odmítne. To všechno ale také dává dohromady koktejl, který může způsobit problémy. Proto je správné na úvod roku tělu trochu odlehčit. Je čas na novoroční detoxikaci a očistu organizmu!

Díky detoxikaci pocítíte větší množství energie a pomůže vám překonat únavu. Správná detoxikace zbaví tělo škodlivin, přispěje k posílení imunity, a někdy se díky ní zbavíte i nadbytečných kil.

Detoxikace a očista organismu v praxi

Očistné kúry mají mnoho podob – setkáte se s krátkodobými půsty, radikálními dietami nebo dokonce výplachem žaludku či střev. My preferujeme šetrnější přístup a doporučujeme dopřát tělu určité odlehčení společně s dodáváním důležitých látek. Jedná se jak o vitaminy a minerální látky, které ve sváteční stravě chyběly, tak o bylinné extrakty, které tělu pomáhají mimo jiné právě s očistou.

Detoxikací se tělo zbavuje škodlivých látek, které se v něm usadily a mohou poškozovat naše zdraví i různé tělesné funkce. Náš organizmus samozřejmě má samo očistné schopnosti, které obstarávají zejména játra a ledviny, jenže potřebuje i naši součinnost. Například odlehčení jídelníčku, zařazení ovoce a zeleniny, kvalitní a dostatečný pitný režim, pohyb, ale i klid na jídlo nebo relaxaci. To všechno při očistných procesech pomáhá, stejně jako nejrůznější účinné látky v čele se staletími prověřenými bylinkami.


Očista jater a těla: co pomáhá?

Očista_VitarOstropestřec mariánský

Tato bylina je spojena s játry. Přispívá totiž k jejich správné činnosti, internetová encyklopedie Wikipedia hovoří o „blahodárných účincích na játra“. Pravdou je, že ostropestřec mariánský pomáhá i ke zdravému trávení, a tak se již po staletí řadí k bylinám, které jsou velmi vhodné k pročištění při detoxikačních kúrách.

Ostropestřec navíc napomáhá udržovat přirozenou hladinu cukru v krvi a je významný pro správnou srdeční činnost. Přispívá také k přirozené obranyschopnosti organizmu. A není nic jednoduššího, než si ho dopřát ve formě šumivých tablet, tedy v podobě chutného nápoje, který zároveň obohatí při očistě potřebný pitný režim.

150 mg extraktu z ostropestřce najdete například v šumivých tabletách Revital Očista jater, které obsahují i zdraví prospěšnou vlákninu. Sáhnout ale můžete i po kapslích - třeba ty veganské z Vitar EKO Friendly řady (Detox) obsahují 300 mg extraktu z ostropestřce mariánského a k tomu mix vitaminů.

 

MaxiVita Chlorella DetoxChlorella

Také tato sladkovodní řasa pomáhá tělu s detoxikací. Chlorella pyrenoidosa je ceněna mimo jiné pro příznivý vliv na funkci jater, které jsou důležitým orgánem odstraňujícím škodliviny z těla. Chlorella je jedním z nejbohatších zdrojů vitaminů, minerálních látek, esenciálních aminokyselin, nenasycených kyselin a karotenoidů.

Chlorella pomáhá odstranit z organizmu škodlivé látky, napomáhá posilovat obranyschopnost organizmu a pozitivně působí na trávicí ústrojí.

Tuto prospěšnou řasu najdete v doplňcích stravy, například MaxiVita Detox Chlorella jí obsahuje vysoké množství (1500 mg) už ve 3 tabletách.

 

Aloe vera

Bylina známá po celém světě je využívaná v lidovém léčitelství i tradiční medicíně. Z pohledu očisty těla je důležitá, protože usnadňuje detoxikační procesy v lidském organizmu a má pozitivní vliv na trávení. Zároveň má antioxidační účinky, což znamená, že bojuje proti volným radikálům, které mohou škodit buňkám. Posiluje také obranyschopnost organizmu. 

MaxiVita Odvodnění forte

Stejně jako u ostropestřce si ji můžete dopřát v podobě chutného nápoje díky šumivým tabletám s obsahem prospěšné vlákniny - v lékárnách narazíte na Revital Očista těla se 150 mg extraktu aloe vera.

Kopřiva

Ne každý si při pohledu na tuto rostlinu uvědomí, že jde o léčivou bylinu. Její listy však obsahují velké množství minerálních látek i vitaminů, namátkou například hořčík, karotenoidy, flavonoidy nebo vitaminy skupiny B.

Kopřiva také díky obsahu železa podporuje krvetvorbu, osvěžuje organizmus a má vliv na správnou činnost ledvin, čímž pomáhá při očistě těla. Podobné vlastnosti má i petržel, detoxikaci pomáhá také bříza. Proto právě kopřivu a tyto extrakty najdete společně v MaxiVita Odvodnění forte.

VITAR klub logo
Zaujal vás tento článek? Přihlaste se do VITAR klubu a získáte informace jako první - včetně dalších mnoha výhod!
Přihlásit se můžete zde Stát se členem