Jarní detox neboli očista organizmu. Co vám pomůže?

15. 3. 2024

Jarní detox neboli očista organizmu patří k činnostem, které by měly být každoroční samozřejmostí. Detoxikace totiž zbavuje tělo škodlivých látek, které se v něm usadily a mohou poškozovat vaše zdraví. Díky očistě organizmu pocítíte větší množství energie a pomůže vám překonat únavu. Správná detoxikace také přispěje k posílení imunity. Kdy jindy začít než se začátkem jara?

Náš organizmus samozřejmě má samo očistné schopnosti, které obstarávají zejména játra a ledviny, jenže potřebuje i naši součinnost. Například odlehčení jídelníčku, zařazení ovoce a zeleniny, kvalitní a dostatečný pitný režim, pohyb, ale i klid na jídlo nebo relaxaci. To všechno při očistných procesech pomáhá, stejně jako nejrůznější účinné látky v čele se staletími prověřenými bylinkami, které najdete třeba v doplňcích stravy od VITARu.

 

Očista těla, detox

Jarní detox: Jaké známe pomocníky?

Ostropestřec mariánský

Tato bylina je spojena s játry. Přispívá totiž k jejich správné činnosti, internetová encyklopedie Wikipedia hovoří o „blahodárných účincích na játra“. Pravdou je, že ostropestřec mariánský pomáhá i ke zdravému trávení, a tak se již po staletí řadí k bylinám, které jsou velmi vhodné k pročištění při detoxikačních kúrách.

Ostropestřec navíc napomáhá udržovat přirozenou hladinu cukru v krvi a je významný pro správnou srdeční činnost. Přispívá také k přirozené obranyschopnosti organizmu. A není nic jednoduššího, než si ho dopřát ve formě šumivých tablet, tedy v podobě chutného nápoje, který zároveň obohatí při očistě potřebný pitný režim. 150 mg extraktu z ostropestřce najdete například v šumivých tabletách Maxi Vita Exclusive Detox nebo ve formě polykacích tablet (Maxi Vita Očista jater). Extra silnou dávku (300 mg) pak obsahuje Vitar EKO Detox v ekologicky šetrném obalu.

Aloe vera

Bylina známá po celém světě je využívaná v lidovém léčitelství i tradiční medicíně. Z pohledu očisty těla je důležitá, protože usnadňuje detoxikační procesy v lidském organizmu a má pozitivní vliv na trávení. Zároveň má antioxidační účinky, což znamená, že bojuje proti volným radikálům, které mohou škodit buňkám. Posiluje také obranyschopnost organizmu.

Jarní očista

Stejně jako u ostropestřce si ji můžete dopřát v podobě doplňku stravy. Extrakt z aloe obsahuje například Maxi Vita Exclusive Beta-karoten forte+, který patří k dalším vhodným pomocníkům během jara. Doplňuje totiž přírodní beta-karoten, který má pozitivní vliv na naši pleť, které mimo jiné pomáhá získat a udržet krásnou barvu po opalování. A začít s jeho doplňováním by se mělo už 2-3 měsíce před sluněním, jak doporučují i odborníci.

Víc si o této užitečné rostlině můžete přečíst v našem článku - Aloe vera: bylina pomáhající (nejen) s detoxikací organizmu.

Chlorella

Také tato sladkovodní řasa pomáhá tělu s detoxikací. Chlorella pyrenoidosa je ceněna mimo jiné pro příznivý vliv na funkci jater, které jsou důležitým orgánem odstraňujícím škodliviny z těla. Chlorella je jedním z nejbohatších zdrojů vitaminů, minerálních látek, esenciálních aminokyselin, nenasycených kyselin a karotenoidů.

Chlorella pomáhá odstranit z organizmu škodlivé látky, napomáhá posilovat obranyschopnost organizmu a pozitivně působí na trávicí ústrojí.

VITAR klub logo
Zaujal vás tento článek? Přihlaste se do VITAR klubu a získáte informace jako první - včetně dalších mnoha výhod!
Přihlásit se můžete zde Stát se členem