Repelenty: důležitá prevence před komáry, klíšťaty a přenášenými nemocemi

15. 7. 2024

Komáři, mouchy, muchničky nebo klíšťata dokážou pořádně otrávit jarní a letní pohodu. Nejen svou dotěrností, bodáním a sáním, ale také kvůli obavám z možné nákazy. Proto se vyplatí myslet včas na základní prevenci, která dotěrnému a nebezpečnému hmyzu vystaví stopku – účinné repelenty.

Lymská borelióza, encefalitida, horečka Dengue, západonilská horečka nebo malárie. To je jen stručný výčet závažných nemocí, které klíšťata a komáři mohou přenášet. Aby k nákaze nedošlo, stačí relativně málo – aby se klíště vůbec nepřisálo a komár nebodnul. Proto existují repelenty a jedničkou na lékárenském trhu v Česku je Predator. „S repelenty obecně mám dobré zkušenosti a Predator se jeví podle našich výzkumů jako vysoce efektivní,“ říká imunoložka a vysokoškolská pedagožka doc. RNDr. Alena Žákovská, PhD.

Predator: repelenty, které fungují

Obliba repelentů Predator je obrovská, zejména díky jejich spolehlivosti, šíři portfolia, ze kterého si vybere každý, i praktickému uzávěru, který umožňuje aplikaci v jakékoli poloze. Nejrůznější testy pak dokazují, že jim patří přední příčka právem. Testovány jsou standardně v extrémních podmínkách záplavových oblastí lužních lesů Státním zdravotním ústavem, Predator Repelent Forte prošel náročnými zkouškami dTestu, repelenty Predator Forte a Outdoor Impregnace uspěly také v praktických testech přímo v terénu i v laboratorních testech. „Repelent Predator Forte odpudil 92 % klíšťat a repelent Predator Outdoor Impregnance 96 %. Odpuzená klíšťata ve většině případů zůstávala v části bez repelentu a nepřelezla jej ani po analýze,“ shrnuje závěry Alena Žákovská.

Jaký repelent vybrat? Predator nabízí spoustu možností

Predator Repelent ForteRepelenty Predator

Účinný repelent se zvýšeným obsahem účinných látek. Působí proti komárům, klíšťatům, muchničkám a dalšímu hmyzu. Lze jej aplikovat jak na pokožku, tak i na oděv. Účinnost repelentu trvá po dobu 4-6 hodin a je vhodný k delšímu pobytu v přírodě nebo při zvýšené fyzické aktivitě.

Aktuálně můžete vybírat ze 3 velikostí - klasické (150 ml), kapesní (90 ml) a XXL (300 ml).

Predator Repelent Junior

Účinný repelent vhodný pro děti už od 3 měsíců i osoby s citlivou pokožkou. Působí proti komárům, klíšťatům a muchničkám. Lze jej aplikovat jak na pokožku, tak i na oděv. Účinnost repelentu trvá po dobu 2-4 hodin a aplikace je možná ve svislé i vodorovné poloze.

Predator Repelent Maxx plus

Maximálně silný a vysoce účinný kapesní repelent proti klíšťatům a všem druhům komárů ve všech zeměpisných regionech. Díky své vysoké funkčnosti je určený pro oblasti s vysokou pravděpodobností přenosu nákazy nebezpečným hmyzem a extrémně vysokým výskytem komárů. Lze jej aplikovat jak na pokožku, tak i na oděv. Účinnost repelentu trvá po dobu 6-8 hodin a chrání tak i při dlouhodobém pobytu v přírodě nebo při vysoké fyzické zátěži.

Predator Repelent Bio

Oblíbený repelent se zvýšeným obsahem účinných látek fungující na bázi přírodních esenciálních olejů (citronelal, eukalyptol, limonen a další). Je 100% BIO, bez parfemace a odpuzuje všechny druhy komárů a klíšťat. Lze jej aplikovat jak na pokožku, tak i na oděv. Účinnost repelentu trvá minimálně 3,5 hodiny.

Všechny repelenty Predator je možné koupit v lékárnách nebo na e-shopu VITARu www.nasevitaminy.cz

VITAR klub logo
Zaujal vás tento článek? Přihlaste se do VITAR klubu a získáte informace jako první - včetně dalších mnoha výhod!
Přihlásit se můžete zde Stát se členem