Sladidla Irbis ze stévie: první s čistou chutí

18. 1. 2020

Obliba stévie raketově roste. Sladidla přírodního původu získaná z této rostliny už patří i do mnoha českých kuchyní, ve kterých se snaží vařit a sladit zdravě. Stévie je vhodná i pro diabetiky, protože nezvyšuje hladinu krevního cukru, přitom je téměř nekalorická. Snad jediná výtka, která se ve vztahu ke stévii občas objeví, je, že nemá plnou sladkou chuť. I tohle už je ale díky patentovanému způsobu výroby sladidel Irbis minulostí. Výsledkem je chuť, kterou si zamilujete.

Stévii si cenili už před mnoha staletími jihoameričtí indiáni, kteří ji využívali jako sladidlo i součást tradiční přírodní medicíny. Od té doby se stačila dostat z Paraguaye a Brazílie do celého světa a dnes se pěstuje na mnoha místech naší planety. Používá se podobně jako další nízkokalorická sladidla v celé řadě potravin, u kterých se výrobci snaží o snižování energetické zátěže. A sladit s ní můžete i vy doma – díky sladidlům Irbis, která nabízejí chuť jako cukr, ale bez jeho negativních faktorů. K těm patří vysoký energetický příjem, riziko cukrovky nebo nadváhy.

Stévie: až 300x sladší, tepelně stabilní

Irbis StévieIrbis StévieV čem tkví kouzlo moderního sladidla získávaného z drobné rostlinky? Jeho sladivost je až 300x vyšší oproti klasickému řepnému cukru, 10 gramů tedy osladí stejně jako 3 kg cukru. Na rozdíl od něj ale nezvyšuje hladinu krevního cukru, což je pozitivní a pro diabetiky zcela klíčové. Sladidla Irbis ze stévie se ale hodí i pro kohokoli, kdo vyznává zdravý životní styl a hlídá si příjem energie.

Dalším pozitivním faktem je tepelná stabilita stévie. To znamená, že se dá sladilo využít do studených i teplých nápojů a také při vaření, pečení nebo zavařování. Velkou výhodou sladidel Irbis ze stévie je pak výborná sladká chuť, kterou zabezpečuje patentovaný způsob výroby. „Když jsme sladidlo vyvíjeli, samozřejmě jsme ho ochutnávali, a to v nejrůznějších koláčích, buchtách, slaných i sladkých pokrmech či nápojích. S postupným vývojem byl výsledek vynikající a rozptýlil tak naše obavy z možné pachuti, kterou někteří u stévie kritizují,“ říká produktová manažerka sladidel Irbis Iveta Čechová.

Stévie v tabletách i v prášku

U sladidel Irbis máte vždy na výběr mezi tabletami a sypkou formou. Stejně jako u těch na bázi aspartamu, sacharinu nebo sukralózy je tomu tak i v případě stévie, která je k dispozici v praktickém dávkovači (110 tbl.), náhradním balení (220 tbl.) a ve formě sypké směsi (250 g). Jedna tableta osladí jako jedna kostka cukru, u práškové formy pak jedna lžička sladidla osladí stejně jako čtyři lžičky cukru, přitom o 82 % méně kaloricky a s jedinečnou chutí. Tu si zamiluje každý, kdo chce sladit zdravě nebo si udržovat váhu pod kontrolou.



VITAR klub logo
Zaujal vás tento článek? Přihlaste se do VITAR klubu a získáte informace jako první - včetně dalších mnoha výhod!
Přihlásit se můžete zde Stát se členem