Užijte si letních receptů se sladidly Irbis

29. 6. 2023

Léto právě startuje a s ním i sezona grilování, zavařování nebo potřeba osvěžení. Proto pro vás máme pár zajímavých letních receptů, ve kterých cukr nahrazují sladidla Irbis. Stačí si vybrat!

Marináda

Marináda na drůběží či telecí maso

2 polévkové lžíce oleje (nejlépe olivového), 3 polévkové lžíce pasírovaných rajčat, 1 kávová lžička sladidla Irbis Stévie (sypké sladidlo), 3 stroužky česneku, 1 polévková lžíce octu, 1 polévková lžíce kremžské hořčice, 1 polévková lžíce worcestru, 1 cibule, 150 ml piva, 1/2 kávové lžičky soli.

Postup: česnek oloupeme a utřeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Do mísy přidáme ostatní uvedené suroviny a vše důkladně promícháme. Do hotové marinády vkládáme zvolené maso např. vykostěná kuřecí stehna, silnější plátky telecí kýty, apod. Přikryjeme fólií a necháme 1 den v chladu odležet.

 

Salátová zálivka

Lehká salátová zálivka

200 ml vody, 4 g sladidla Irbis Big Sweet 10x sladší (sypké sladidlo), 4 g sůl, 2 kávové lžičky octu (kvasný lihový)

Postup: všechny uvedené suroviny důkladně promícháme, až se vše rozpustí. Vyrobenou zálivku zlehka promícháme s upravenými listy salátu (např. hlávkový, rukola, mizuna), popřípadě směs těchto uvedených salátových listů můžeme doplnit krájenou lahůdkovou cibulkou či ředkvičkou, rajčetem a podobně. 

 

Domácí limonáda

Domácí limonáda s ovocem

1 l vody, 20 g zelené máty, 10 g sladidla Irbis Stévie, 200 g čerstvého ovoce (např. meruňky, hrušky, hrozny bez pecek, jahody, meloun apod.).

Postup:

Určené množství vody uvedeme do varu, zalijeme jí listy máty a necháme vychladnout. Do části mátového výluhu (cca 1/4) vložíme krájené ovoce, přisypeme sladidlo Irbis Stévie a vše rozmixujeme. Do vzniklé směsi nalijeme zbytek mátového vývaru, necháme vychladit a před podáváním můžeme doplnit kousky ledu.


Džem

Meruňkový džem

1 kg vyzrálých meruněk, 100 g sladidla Irbis Stévie (sypké sladidlo), 150 ml vody.

Postup:

Meruňky omyjeme a vyloupeme. Takto upravené ovoce vložíme do hrnce, který není náchylný k připalování. Přisypeme sladidlo a zalijeme určeným množstvím vody. Vše na mírném ohni za občasného promíchání povaříme cca 15-25 minut (až se směs rozvaří). Hotový džem (ještě horký) plníme do zavařovacích sklenic, zavíčkujeme a nakonec sterilujeme 20 minut.

 

Všechny tyto recepty (spolu s dalšími) si můžete stáhnout zdarma díky našemu eBooku Recepty do vaší kuchyně

VITAR klub logo
Zaujal vás tento článek? Přihlaste se do VITAR klubu a získáte informace jako první - včetně dalších mnoha výhod!
Přihlásit se můžete zde Stát se členem