Jaké šumivé vitaminy se vám hodí během jara?

9. 5. 2024

Šumivé vitaminy patří k oblíbeným formám doplňků stravy. Když je někdo umí dobře vyrobit, chutnají skvěle a dokážou zpestřit pitný režim. Každodenní doplňování důležitých látek je tak příjemné a snadné. Na jaké látky je dobré myslet během jara?

Jaro patří k přechodovým obdobím, kdy se organizmus vyrovnává se změnou počasí, které dokáže být někdy zrádné – zatímco jeden den je to venku na kraťasy a zmrzlinu, další den bychom nejraději nevytáhli paty a rádi se doma zahřejeme. Proto je v tomto období zvýšený nápor na imunitní systém, který se vyplatí podpořit. První volba padne určitě na vitaminy, jejichž bohatým zdrojem může být ovoce a zelenina. Možností jsou ale i šumivé vitaminy, které zpestří taktéž důležitý pitný režim a můžete je mít vždy po ruce.

Vitaminy, které šumí

Revital sumivy vitaminKdyž se řekne imunita, jako první se vám nejspíš vybaví vitamin C. Ten můžete pomocí „šumáků“ Revital přijímat v dávkách 500 nebo 1000 mg a ještě vybírat z několika příchutí (citron, pomeranč, lesní jahoda). Sáhnout ale můžete i po multivitaminových přípravcích – Revital Multi obsahuje desítku vitaminů, v Revital Multi forte se přidává i 13 minerálních látek.

Vitamin C zmiňujeme na prvním místě i z toho důvodu, že jeho vyšší příjem by si měli dopřávat mimo jiné sportovci. Právě s nástupem jara se přitom věnujeme sportu – a obecně pohybu – čím dál víc. Proto se hodí také hořčík neboli magnezium. Ten totiž pomáhá (stejně jako vitamin C) snižovat míru únavy a vyčerpání, navíc přispívá ke správné činnosti svalů a nervové soustavy.  Z těchto důvodů je mezi sportovci oblíbený, navíc výsledky studií uvádějí, že dostatečné množství hořčíku chybí třetině české populace. Doplňovat lze přitom snadno – Revital Hořčík obsahuje 300 mg magnezia v jedné šumivé tabletě.

A ještě jeden bonusový tip na závěr – pokud bojujete s jarní únavou, kromě vitaminu C a hořčíku vám může pomoci i železo. Železo je totiž důležité pro tvorbu krvinek a červeného krevního barviva (hemoglobinu), které zajišťuje okysličování organizmu a tím i jeho odolnost a výkonnost. Navíc podobně jako hořčík s vitaminem C přispívá ke snížení míry únavy a vyčerpání a doplňovat ho můžete pohodlně pomocí šumivých tablet Revital Ferrodyn s příchutí tropického ovoce.

Revital šumivé vitaminy koupíte v lékárnách nebo na e-shopu www.nasevitaminy.cz.

VITAR klub logo
Zaujal vás tento článek? Přihlaste se do VITAR klubu a získáte informace jako první - včetně dalších mnoha výhod!
Přihlásit se můžete zde Stát se členem