Kdy pomůže hroznový cukr? Při sportu, studiu i v nemocnici

1. 6. 2023

Sportovci, studenti, ale i diabetici, řidiči nebo lidé v nemocnicích. Ti všichni mohou potřebovat rychlý zdroj energie a tím pádem se jim hodí hroznový cukr. Dodává bleskovou energii v řádu minut a dokáže tak vytáhnout z krize i řešit snadný příjem energie ve chvílích, kdy z různých důvodů není možné sáhnout po klasické stravě.

Sportovci to znají dobře – pro svůj sportovní výkon potřebují energii. Ta ze sacharidů je rychlá, svaly ji mohou využít během chvíle. Hroznový cukr neboli dextróza se k okamžitému doplnění energie hodí skvěle, navíc je dobře dostupná a skladná – například ve formě Energit Hroznového cukru. Doplňků stravy, které kromě energie poskytují i vitaminy či minerální látky, které sportující organizmus také rád využije. Takže ať už běháte nebo vyrážíte na kolo či na fitness, už víte, co si vzít s sebou do kapsy.

energit

Hroznový cukr = univerzální a rychlý pomocník

Hroznový cukr ale může být také první pomocí pro diabetiky. Po zveřejnění našeho článku „Hroznový cukr a jeho význam: s čím nám pomáhá?“ se nám sami na Facebooku ozvali, že Energit Hroznový cukr je šikovným a rychlým pomocníkem pro „nahození“ glykémie (hladiny krevního cukru) zpět na přijatelnou úroveň ve chvílích, kdy příliš poklesne.

Hroznový cukr, známý také pod pojmy dextróza či glukóza, si rády balí do tašky k porodu i nastávající maminky – rychlá energie se totiž hodí i jim. Stejně jako těm, které čeká třeba operace.

Rychlou energii uvítají také studenti, protože glukóza kolující v krvi je energií pro centrální nervovou soustavu v čele s mozkem. Energit Hroznový cukr tak dokáže „nabudit“, což se hodí také řidičům. Ti mají ostatně v oblibě i jiný doplněk od Energitu – Energit Pro řidiče s guaranou, která také přispívá ke zmírnění únavy a vyčerpání.

Výhodou hroznového cukru je, že nezatěžuje trávení, protože se jedná o monosacharid, který není třeba v trávicím traktu dále rozkládat. Obsažená glukóza se tak rychle dostává do krve, kde je k dispozici pro okamžité doplnění energie, jak jsme psali zde. A vaší výhodou je, že díky Energitu ji můžete mít vždy po ruce!

Energit Hroznový cukr koupíte v obchodech, drogeriích, lékárnách nebo na našem e-shopu Naševitaminy.cz, kde seženete kompletní nabídku produktů od VITARu.

VITAR klub logo
Zaujal vás tento článek? Přihlaste se do VITAR klubu a získáte informace jako první - včetně dalších mnoha výhod!
Přihlásit se můžete zde Stát se členem