Po jakém doplňku stravy sáhnout? Poradíme, na co byste se měli dívat

15. 9. 2022

S výběrem konkrétního doplňku stravy vám tentokrát nepomůžeme. K tomu můžete využít našich jiných článků seřazených podle jednotlivých kategorií. Poradíme vám ale, na co byste se měli dívat při výběru jakéhokoli typu doplňku stravy, abyste nešlápli vedle.

Doplňků stravy je na trhu spoustu. My nabízíme 6 doporučení, která pomohou při jejich výběru:

  • výroba vitaminůVýrobce – vždy se zajímejte o to, zda jde skutečně o výrobce, který dané doplňky přímo vyrábí ve vlastním závodě, nebo zda jde jen o někoho, kdo veškerý sortiment pouze přeprodává a nemá tak kontrolu nad výrobním procesem. My ve VITARu vitaminy skutečně vyrábíme a také vyvíjíme.

  • Výrobky – musí být kvalitní, obaly přehledné a musí také poskytovat veškeré podstatné údaje, jako je složení výrobku, jméno výrobce či distributora, ideálně i odkaz na webové stránky a kontakt na sídlo společnosti. Sami si můžete ověřit, že na našich doplňcích stravy nic z toho nechybí.

  • Suroviny – použité látky by měly být na straně výrobce prověřené tak, aby za jejich kvalitu mohl ručit. My máme nastaveny kontrolní mechanismy a management kvality, který dohlíží nejen na kvalitu surovin, ale i jejich správné dávkování do jednotlivých produktů. Využívá se sofistikovaných metod a celého oddělení zaměřeného na vývoj a kvalitu.

  • Tradice – čím déle výrobce na trhu se svými produkty působí, tím větší důvěru v něj můžete mít. Roky existence prověřily jeho doplňky stravy a dá se předpokládat, že v daném oboru nasbíral cenné zkušenosti. My už za sebou máme více než 30 let existence.

  • Původ – jedná-li se o českého výrobce, určitě se s ním snáze domluvíte a můžete jeho aktivity dlouhodobě sledovat. U nás kromě webu třeba na Facebooku a Instagramu nebo prostřednictvím pravidelných newsletterů pro členy VITAR klubu.

  • Renomé a zkušenosti – dobré a účinné doplňky stravy si dělají reklamu samy. Zkuste se poptat ve svém okolí na zkušenosti vašich přátel, najděte si informace o daném výrobci, produktech či jeho aktivitách. Tak nejlépe poznáte, zda to s vámi a doplňky stravy myslí skutečně vážně a zodpovědně. Reference našich zákazníků najdete zde.

VITAR je tradičním českým výrobcem vitaminových doplňků, které se vyrábějí v Tišnově nedaleko Brna a dostupné jsou pod mnoha značkami. Najdete je v obchodech, drogeriích nebo v lékárnách a využít můžete i náš e-shop www.nasevitaminy.cz s kompletním portfoliem.

VITAR klub logo
Zaujal vás tento článek? Přihlaste se do VITAR klubu a získáte informace jako první - včetně dalších mnoha výhod!
Přihlásit se můžete zde Stát se členem