Jaro není jen o očistě. Pečujte i o svou pleť a zabojujte s únavou

8. 4. 2024

Na jaře se příroda probouzí a rozkvétá. Zkuste to i vy díky našim jarním tipům, které pomohou s péčí o pleť, únavou a vyčerpáním nebo mozkovými závity. Uvidíte, že se budete cítit lépe a vitálněji.

S jarem se pojí také očista těla neboli detoxikace, které jsme se už ale věnovali v tomto článku.  Proto teď dáme prostor dalším jarním pomocníkům, díky kterým si můžete tohle roční období užít naplno.

Revitalon Mořský kolagenKolagen – pro vaši pleť

Péče o pleť je nikdy nekončící proces. Zvlášť po zimě bychom jí měli dopřát extra podporu a nachystat na pobyt venku bez šál, čepic a kabátů. Využít přitom můžeme řady prospěšných látek včetně beta-karotenu, který pokožce pomůže s přípravou na sluneční paprsky a podpoří dlouhotrvající opálení. Velmi vhodný je také kolagen, který přispívá k udržení zdraví kůže, krevních cév, dásní, kostí a chrupavek. To všechno se během jara určitě hodí.

O chutné a komfortní doplnění dobře vstřebatelného kolagenu se postará třeba Revitalon Mořský kolagen Drink s příchutí maliny a višně. Díky němu pohodlně doplníte vysokou dávku (4 000 mg) hydrolyzovaného (tedy dobře vstřebatelného) kolagenu. Jde o nejhojněji se vyskytující protein v těle, který je základní stavební složkou svalů, kostí, cév, šlach, chrupavek a kůže, kde zajišťuje pevnost a pružnost. Jeho přirozená produkce v těle se ale bohužel s přibývajícím věkem snižuje.

Hořčík - magneziumHořčík – prvek života

Jaro se bohužel pojí i s únavou, která je v mnohém specifická. Velmi dobře totiž dokážeme pojmenovat příčiny, které za ní stojí: dlouhé období bez slunečního svitu, méně pohybu a obecně pobytu venku, smog, zvýšené riziko infekcí nebo skutečně prodělané nemoci (více zde).

Bát se ale nemusíte – existuje řada vitaminů a minerálních látek, které pomáhají snižovat právě míru únavy a vyčerpání. Rozhodně k nim patří hořčík, který je nazývaný prvek života, a v organismu se podílí na více než 300 reakcích. Doplnit ho během jara můžete snadno – třeba chutnými šumivými tabletami Revital Hořčík, nebo formou kapslí Vitar EKO Hořčík v ekologicky šetrném balení. Tyhle veganské kapsle obsahují biologicky aktivní, pro tělo dobře vstřebatelný hořčík ve formě Aquaminu Mg, který je získáván z mořských řas.

Omega 3 – pro mozek, zrak i srdce

Vitar omega 3

Nenasycených mastných kyselin, označovaných souhrnným názvem omega 3, máme v Česku v jídelníčku často nedostatek. Není divu – omega 3 se vyskytují především v tučných mořských rybách a dvakrát týdně na talíři je má málokdo z nás. Omega 3 mastné kyseliny jsou přitom velmi přínosné, naše tělo si je ale neumí samo vytvořit.

Omega 3 přispívají ke správné činnosti mozku, srdce i zraku. Proto se hodí třeba dětem školou povinným a studujícím. Pro ty nejmenší můžete využít hravé Omega 3 z řady Vitar Kids s Bobem a Bobkem. Potěší je nejen obal, ale také chuť, která nabídne příchuť tutti-frutti ve žvýkacích kapslích a žádnou pachuť rybího oleje, se kterou mají zkušenosti starší generace.

Všechny zmiňované doplňky seženete v lékárnách a lékárenských e-shopech nebo na e-shopu VITARu – tradičního českého výrobce vitaminových doplňků.  

VITAR klub logo
Zaujal vás tento článek? Přihlaste se do VITAR klubu a získáte informace jako první - včetně dalších mnoha výhod!
Přihlásit se můžete zde Stát se členem