Vaříme a pečeme s Irbisem: Meruňkový džem

12. 7. 2019

Milujete meruňky a rádi zavařujete? Udělejte si meruňkový džem – máme pro vás skvělý recept! A navíc úplně bez cukru, stačí použít moderní sladidlo Irbis z rostliny stévie.

Meruňkový džem

1 kg vyzrálých meruněk, 100 g sladidla Irbis Stévie (sypké sladidlo), 150 ml vody.

Postup:

Meruňky omyjeme a vyloupeme. Takto upravené ovoce vložíme do hrnce, který není náchylný k připalování. Přisypeme sladidlo a zalijeme určeným množstvím vody. Vše na mírném ohni za občasného promíchání povaříme cca 15-25 minut (až se směs rozvaří). Hotový džem (ještě horký) plníme do zavařovacích sklenic, zavíčkujeme a nakonec sterilujeme 20 minut.

 Meruňkový džem

Další recepty se sladidly Irbis:

rebarborový závin
čočková polévka
rajská omáčka
palačinky s tvarohem
salát s lehkou zálivkou
puding
linecké cukroví
domácí limonáda s ovocem
kynuté koláče
marináda na kuřecí či telecí maso
těsto na mazanec a vánočku

Stáhněte si eBook s recepty, ať je máte vždy u sebe! Najdete ho zde.


Sladidla Irbis – sladká chuť jako cukr a bez výčitek

Produkty pod značkou Irbis jsou moderní stolní sladidla nabízející řešení všem, kteří hledají kvalitní náhradu cukru. Jedná se totiž o řadu sladidel nové generace, která jsou vhodná i pro diabetiky, redukční dietu nebo osoby omezující cukr ve své stravě. Bonusem těchto sladidel je, že zásadně nezvyšují energetickou hodnotu oslazených jídel a nápojů a jsou vysoce sladivé v malém množství – při nižším energetickém příjmu se tak nemusíte vzdávat uspokojení chuti na sladké.

VITAR klub logo
Zaujal vás tento článek? Přihlaste se do VITAR klubu a získáte informace jako první - včetně dalších mnoha výhod!
Přihlásit se můžete zde Stát se členem