Vaříme a pečeme se sladidly Irbis: Rebarborový závin

2. 8. 2021

Máte rádi rebarboru neboli reveň? Pak si můžete upéct výborný závin s minimem kalorií. V našem receptu totiž místo cukru najdete sladidlo Irbis.

 

Rebarborový závin

1 balíček listového těsta, 200 g rebarbory, 70 g sladidla Irbis z rostliny stévie (sypké sladidlo), 4-5 polévkových lžic strouhanky, mletá skořice, 1 vejce, vanilkový lusk.

Postup: rebarboru omyjeme a oloupeme pevná vlákna. Poté ji nakrájíme na cca 1 cm dlouhé kousky a posypeme sladidlem sladidlem Irbis ze stévie. Přidáme skořici, strouhanku a vše dobře promícháme. Listové těsto rozválíme na tloušťku cca 0,5 cm. Doprostřed dáme rebarborovou náplň a přeložíme přes sebe protilehlé části. Takto připravený závin položíme na čistý plech a potřeme rozšlehaným vejcem. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při teplotě 220 °C do zlatové barvy. Po vychladnutí posypeme sladidlem Irbis ze stévie, do kterého jsme předem vložili vanilkový lusk, uzavřeli a nechali několik dní rozležet.

Stáhněte si eBook s recepty, ať je máte vždy u sebe! Najdete ho zde.

 

Další recepty se sladidly Irbis:

palačinky s ovocem
salát s lehkou zálivkou
puding
linecké cukroví
domácí limonáda s ovocem
meruňkový džem
kynuté koláče
marináda na kuřecí či telecí maso
těsto na mazanec a vánočku

Stáhněte si eBook s recepty, ať je máte vždy u sebe! Najdete ho zde.

Sladidla Irbis

Sladidla Irbis – sladká chuť jako cukr a bez výčitek

Produkty pod značkou Irbis jsou moderní stolní sladidla nabízející řešení všem, kteří hledají kvalitní náhradu cukru. Jedná se totiž o řadu sladidel nové generace, která jsou vhodná pro redukční dietu nebo osoby omezující cukr ve své stravě. Bonusem těchto sladidel je, že zásadně nezvyšují energetickou hodnotu oslazených jídel a nápojů a jsou vysoce sladivé v malém množství – při nižším energetickém příjmu se tak nemusíte vzdávat uspokojení chuti na sladké.

VITAR klub logo
Zaujal vás tento článek? Přihlaste se do VITAR klubu a získáte informace jako první - včetně dalších mnoha výhod!
Přihlásit se můžete zde Stát se členem