Vaříme a pečeme se sladidly Irbis: Připravte si salát s lehkou zálivkou

7. 12. 2016

Zelenina by měla být pravidelnou součástí našich jídelníčků. Velmi oblíbené jsou nejrůznější zeleninové saláty, jejichž chuť zpestří zajímavý dresing či zálivka. Rozhodně by ale nemělo jít o nějakou těžkou a energeticky vydatnou variantu s majonézou…  My vám přinášíme recept na opravdu lehkou salátovou zálivku, ve které navíc cukr nahradíme sladidlem Irbis, které je vhodné i pro diabetiky, redukční dietu nebo osoby omezující cukr ve své stravě.

Lehká salátová zálivka

200 ml vody, 4 g sladidla Irbis Big Sweet 10x sladší (sypké sladidlo), 4 g sůl, 2 kávové lžičky octu (kvasný lihový)

Postup: všechny uvedené suroviny důkladně promícháme, až se vše rozpustí. Vyrobenou zálivku zlehka promícháme s upravenými listy salátu (např. hlávkový, rukola, mizuna), popřípadě směs těchto uvedených salátových listů můžeme doplnit krájenou lahůdkovou cibulkou či ředkvičkou, rajčetem a podobně.  

Další recepty se sladidly Irbis:

čočková polévka
rajská omáčka
palačinky s tvarohem

 Lehká salátová zálivka

Sladidla Irbis – sladká chuť jako cukr a bez výčitek

Produkty pod značkou Irbis jsou moderní stolní sladidla nabízející řešení všem, kteří hledají kvalitní náhradu cukru. Jedná se totiž o řadu sladidel nové generace, která jsou vhodná i pro diabetiky, redukční dietu nebo osoby omezující cukr ve své stravě. Bonusem těchto sladidel je, že zásadně nezvyšují energetickou hodnotu oslazených jídel a nápojů a jsou vysoce sladivé v malém množství – při nižším energetickém příjmu se tak nemusíte vzdávat uspokojení chuti na sladké.

VITAR klub logo
Zaujal vás tento článek? Přihlaste se do VITAR klubu a získáte informace jako první - včetně dalších mnoha výhod!
Přihlásit se můžete zde Stát se členem