Vaříme a pečeme se sladidly Irbis: Marináda na kuřecí či telecí maso

1. 8. 2018

Sezona grilovaní je v plném proudu! Pokud máte grilování rádi, dáme vám tip na perfektní marinádu pro kuřecí či telecí maso. Navíc přidáme i další radu pro letní grilování, abyste si ho užili i poté…

Marináda na kuřecí či telecí maso

2 polévkové lžíce oleje (nejlépe olivového), 3 polévkové lžíce pasírovaných rajčat, 1 kávová lžička sladidla Irbis Stévie (sypké sladidlo), 3 stroužky česneku, 1 polévková lžíce octu, 1 polévková lžíce kremžské hořčice, 1 polévková lžíce worcestru, 1 cibule, 150 ml piva, 1/2 kávové lžičky soli.

Postup: česnek oloupeme a utřeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Do mísy přidáme ostatní uvedené suroviny a vše důkladně promícháme. Do hotové marinády vkládáme zvolené maso např. vykostěná kuřecí stehna, silnější plátky telecí kýty, apod. Přikryjeme fólií a necháme 1 den v chladu odležet.

Další recepty se sladidly Irbis:

rebarborový závin
čočková polévka
rajská omáčka
palačinky s tvarohem
salát s lehkou zálivkou
puding
linecké cukroví
domácí limonáda s ovocem
meruňkový džem
kynuté koláče
marináda na kuřecí či telecí maso
těsto na mazanec a vánočku

Stáhněte si eBook s recepty, ať je máte vždy u sebe! Najdete ho zde.


TIP pro letní grilování

Užijte si oblíbené grilování v pohodě s Vyprošťovákem – pomocníkem po nadměrné konzumaci jídla a alkoholu, kdy může dojít ke zvýšené produkci žaludečních kyselin. To se často projeví pocitem plnosti či tlaku v žaludku. Vyprošťovák obsahuje zásaditou látku hydrogenuhličitnan sodný, který má schopnost neutralizovat kyseliny, a proto se doporučuje užívat právě při zmíněných problémech se zažíváním. Vyprošťovák tak pomáhá při trávení těžko stravitelných jídel, snižuje kyselost žaludečních šťáv a doplňuje tekutiny.

Vyprošťovák

VITAR klub logo
Zaujal vás tento článek? Přihlaste se do VITAR klubu a získáte informace jako první - včetně dalších mnoha výhod!
Přihlásit se můžete zde Stát se členem