Vaříme a pečeme se sladidly Irbis: Linecké cukroví

15. 12. 2017

Těšíte se na Vánoce a cukroví, ale potřebujete omezit cukr ve vašem jídelníčku? Prozradíme vám výborný recept na linecké cukroví, ve kterém cukr nahrazuje sladidlo Irbis ze stévie. To je vhodné i pro diabetiky, redukční dietu nebo osoby omezující cukr ve své stravě.

 

Linecké cukroví

450 g pšeničná mouka hladká, 50 g sladidlo Irbis se stévií, 300 g tuku (Hera, máslo, 80% margarín), 2 vejce, kůra z půlky chemicky neošetřeného citronu

Na vále z mouky vytvarujeme ohrádku. Do této vložíme ostatní suroviny a rychle zpracujeme na stejnorodé polotuhé těsto. Hotové zabalíme do potravinářské folie a necháme v chladu do druhého dne rozležet. Poté rozválíme na vále na tloušťku těsta cca 5 mm, vykrajujeme tvořítky zvolené tvary a ty ukládáme na čisté plechy. Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 180 stupňů a po vychladnutí plníme zvolenou náplní.

Poznámka: pracujeme v chladném prostředí, abychom těsto při jeho výrobě tzv. nespařili.

 Linecké cukroví

Sladidla Irbis – sladká chuť jako cukr a bez výčitek

Produkty pod značkou Irbis jsou moderní stolní sladidla nabízející řešení všem, kteří hledají kvalitní náhradu cukru. Jedná se totiž o řadu sladidel nové generace, která jsou vhodná i pro diabetiky, redukční dietu nebo osoby omezující cukr ve své stravě. Bonusem těchto sladidel je, že zásadně nezvyšují energetickou hodnotu oslazených jídel a nápojů a jsou vysoce sladivé v malém množství – při nižším energetickém příjmu se tak nemusíte vzdávat uspokojení chuti na sladké.

VITAR klub logo
Zaujal vás tento článek? Přihlaste se do VITAR klubu a získáte informace jako první - včetně dalších mnoha výhod!
Přihlásit se můžete zde Stát se členem