Vaříme a pečeme se sladidly Irbis: Palačinky s ovocem

17. 6. 2021

Kdo by neměl rád palačinky! Naplnit se dají zavařeninou, nutellou, zmrzlinou, tvarohem nebo ovocem. My vám přinášíme recept na výborné palačinky právě s ovocem, ve kterých navíc cukr nahradíme sladidlem Irbis z rostliny stévie.

Palačinky s ovocem

500 ml mléka, 5 g sladidla Irbis ze stévie (sypké sladidlo), 200 g pšeničné hladké mouky, 1 vejce, špetka soli, olej na smažení

Těsto: V mléce ruční metličkou rozšleháme mouku, 5 g sladidla Irbis, žloutek a sůl tak, až je směs hladká a bez hrudek. Pánvičku rozpálíme, dáme pár kapek oleje, naběračkou nalijeme těsto, které opatrně rozlijeme po celém povrchu pánve a na mírném ohni usmažíme po obou stranách. Poté každou palačinku naplníme ovocem dle sezónní nabídky. Podle chuti přelijeme čokoládou.

Náš tip: Pro zvýraznění chuti těsta můžeme přidat lžičku nastrouhané kůry z citronu nebo špetku čerstvě nastrouhaného muškátového oříšku.

Sladidla Irbis zakoupíte na e-shopu www.nasevitaminy.cz.

Další recepty se sladidly Irbis:

rebarborový závin
salát s lehkou zálivkou
puding
linecké cukroví
domácí limonáda s ovocem
meruňkový džem
kynuté koláče
marináda na kuřecí či telecí maso

Stáhněte si eBook s recepty, ať je máte vždy u sebe! Najdete ho zde.

Sladidla Irbis

Sladidla Irbis – sladká chuť jako cukr a bez výčitek

Produkty pod značkou Irbis jsou moderní stolní sladidla nabízející řešení všem, kteří hledají kvalitní náhradu cukru. Jedná se totiž o řadu sladidel nové generace, která jsou vhodná pro redukční dietu nebo osoby omezující cukr ve své stravě. Bonusem těchto sladidel je, že zásadně nezvyšují energetickou hodnotu oslazených jídel a nápojů a jsou vysoce sladivé v malém množství – při nižším energetickém příjmu se tak nemusíte vzdávat uspokojení chuti na sladké.

VITAR klub logo
Zaujal vás tento článek? Přihlaste se do VITAR klubu a získáte informace jako první - včetně dalších mnoha výhod!
Přihlásit se můžete zde Stát se členem