7 tipů, jak si užít jaro naplno

21. 3. 2024

K jaru patří slunce, pohyb na čerstvém vzduchu, zahradnické práce, očista nebo návrat ke sportování. Ale také jarní únava, první nálety dotěrného hmyzu či oslabená imunita. Se vším vám dokážeme pomoci díky radám i praktickým tipům na pomocníky ve formě doplňků stravy.

1) První paprsky a opalování

Kdo by nebyl rád za více slunečního svitu a přibývajícího tepla. I když na jaře vítáme slunce s otevřenou náručí, měli bychom vždy myslet na to, abychom se nespálili a k naší pokožce se chovat šetrně. Opečovávat ji a před sluncem ji dostatečně chránit – právě to první jarní totiž bývá „ostré“.

Možná se vám to zdá za dlouho, ale sezona opalování přijde brzy a doporučují-li odborníci 2-3 měsíce před jejím začátkem přijímat beta-karoten, pak právě na jaře nastává ten pravý čas na doplnění této důležité látky, která pomáhá udržovat správný stav pokožky, pečuje o ni a pomáhá jí také získat a udržet krásnou barvu po pobytu na slunci. Využít můžete naše doplňky stravy s beta-karotenem.

Sport2) Sport a pohyb

S přibývajícím světlem a stoupající teplotou přirozeně trávíme více času venku a věnujeme se i pohybovým aktivitám. Začínáme opět jezdit na kole, chodíme na výlety do přírody a ve větší míře sportujeme. Je tedy dobré myslet mimo jiné na dostatek energie a péče o klouby a pohybový aparát.

Při sportu můžete využít náš Energit Hroznový cukr multivitamin, vaše klouby zase ocení kloubní výživu a kolagen, o kterém jsme psali třeba zde.

3) Očista neboli detoxikace

S jarem máme spojený i určitý očistný proces, kdy se zbavujeme zátěže zimních měsíců. A stejně jako odhazujeme vrstvy oblečení, ocení náš organizmus, když mu pomůžeme zbavit se nebezpečných látek, které se v něm usadily.

Tento jev probíhá neustále, stejně jako přirozená snaha organizmu se s toxiny vypořádat. My mu můžeme pomoci třeba rostlinnými extrakty, například ostropestřcem, chlorelou nebo aloe vera. Využít k tomu můžete naše doplňky stravy pomáhající s očistou organizmu i tipy, o kterých jsme psali v tomto článku.

4) Jarní únava

Tento pojem také určitě dobře znáte a řada lidí ho bohužel pociťuje i na sobě. Vězte ale, že existuje spousta rad, jak s jarní únavou bojovat, a také řada pomocníků v podobě vitaminů a minerálních látek, které přispívají ke snížení míry únavy a vyčerpání. Využít můžete třeba pomoci hořčíku, vitaminu C, vitaminů skupiny B nebo železa. I tyto látky najdete v našich doplňcích stravy – ať už ve formě klasických tablet a kapslí, nebo šumivých tablet pro přípravu chutných nápojů.

rovnováha5) Imunita

Jaro občas zkouší i náš imunitní systém. Na pořadu dne jsou jarní deště, vítr, střídání teplot, kdy ráno je zima a odpoledne teplo. To všechno znamená nápor na naši obranyschopnost a jarní měsíce proto bohužel bývají i ve znamení častějších nemocí.

Imunitu podpoříte řadou vitaminů a minerálních látek, jejichž přehled jsme pro vás sepsali v článku Jak posílit imunitní systém? Využít je pak můžete i díky našim doplňkům stravy pomáhajících právě s podporou imunitního systému.

6) Vlasy

Vlasy jsou korunou nejen ženské krásy a přes zimu dostaly docela zabrat. Zima a na druhé straně přetopené místnosti, sníh, déšť, mráz i nošení čepic. To všechno k zimě patří, ale vlasům nedělá úplně dobře. Využijte jara k dodání potřebných látek pro výživu vašich vlasů. My vám k tomu můžeme doporučit doplněk stravy Revitalon Forte, Vlasové sérum a Revitalon Kofeinový šampon – tedy komplexní péči pro silné a krásné vlasy.

7) Klíšťata a hmyz

Oteplení láká ven nejen nás, ale i řadu zvířat včetně hmyzu a klíšťat. S těmi se potkáváme jak na zahradách při jarním grilování, tak při výletech do přírody. Abyste se mohli před jejich útoky chránit, máme pro vás prověřené repelenty Predator – jasnou jedničku v českých a slovenských lékárnách.

Vyberte si z našeho portfolia na www.nasevitaminy.cz a užijte si jaro v klidu a pohodě!  

VITAR klub logo
Zaujal vás tento článek? Přihlaste se do VITAR klubu a získáte informace jako první - včetně dalších mnoha výhod!
Přihlásit se můžete zde Stát se členem