Vaříme a pečeme se sladidly Irbis: Ořechové řezy

23. 8. 2021

Rádi pečete a milujete ořechy? Vyzkoušejte naše ořechové řezy, kde cukr nahrazuje sladidlo Irbis z rostliny stévie. Určitě si pochutnáte!

Ořechové řezy

200 g strouhaných vlašských ořechů, 80 g Irbis se sladidly ze stévie, 400 g pšeničné mouky polohrubé, 1 a 1/2 kypřicího prášku do pečiva, 1/4 kávové lžičky skořice, 70 g oleje, 2 vejce, 400 ml mléka, špetka soli, kakaový prášek na posypání, olej, mouka na vymazání a vysypání pekáčku

Postup: Do větší mísy postupně přidáváme navážené sypké suroviny, tj. sladidlo Irbis, mouku, strouhané vlašské ořechy, kypřicí prášek, skořici i sůl. Poté vařečkou sypké suroviny dobře promícháme. Přidáme zbylé tekuté suroviny a vše důkladně promícháme.

Pekáček o rozměru cca 30 x 40 cm vymažeme olejem a vysypeme moukou. Troubu vyhřejeme na cca 180 °C. Hotové těsto vlijeme do upraveného pekáčku a rovnoměrně rozetřeme. Vložíme do vyhřáté trouby a upečeme při teplotě 180 °C cca 20 minut. Po vychladnutí posypeme ořechy nebo kakaovým práškem a nakrájíme na řezy.

Sladidla Irbis zakoupíte na e-shopu www.nasevitaminy.cz.

Další recepty se sladidly Irbis:

- palačinky s ovocem
rebarborový závin
salát s lehkou zálivkou
puding
linecké cukroví
domácí limonáda s ovocem
meruňkový džem
kynuté koláče
marináda na kuřecí či telecí maso

Stáhněte si eBook s recepty, ať je máte vždy u sebe! Najdete ho zde.

Sladidla Irbis

Sladidla Irbis – sladká chuť jako cukr a bez výčitek

Produkty pod značkou Irbis jsou moderní stolní sladidla nabízející řešení všem, kteří hledají kvalitní náhradu cukru. Jedná se totiž o řadu sladidel nové generace, která jsou vhodná pro redukční dietu nebo osoby omezující cukr ve své stravě. Bonusem těchto sladidel je, že zásadně nezvyšují energetickou hodnotu oslazených jídel a nápojů a jsou vysoce sladivé v malém množství – při nižším energetickém příjmu se tak nemusíte vzdávat uspokojení chuti na sladké.

VITAR klub logo
Zaujal vás tento článek? Přihlaste se do VITAR klubu a získáte informace jako první - včetně dalších mnoha výhod!
Přihlásit se můžete zde Stát se členem