Vaříme a pečeme se sladidly Irbis: kakaový dort s kakaovým krémem

29. 7. 2021

Pochutnejte si na parádním dortu plném kakaa, ve kterém cukr nahrazují sladidla Irbis. Díky nim se nemusíte vzdávat chuti na sladké a můžete si dopřár opravdu luxusní zákusek!

Korpus na dort

100 g Irbis se sladidly z rostliny stévie,100 pšeničné mouky polohrubé, 80 g pšeničné mouky hladké, 50 g kakaového prášku, 1/2 kypřicího prášku do pečiva, 50 g oleje, 6 ks vajec

Postup: směs mouky, kakaa a kypřicího prášku promícháme a prosejme. Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Bílky vyšleháme se sladidlem, žloutky vyšleháme za postupného přidávání oleje. Obě vyšlehané hmoty spojíme a promícháme spolu se sypkou směsí. Ihned rozetřeme do dortové formy s vloženým pečícím papírem na jejím dně. Vložíme do předehřáté trouby a upečeme při teplotě 180 °C 30 minut. Po upečení zlehka poprášíme moukou, otočíme na teplý plech a necháme vychladnout.

Kakaový dortKakaový krém na dort

1/2 l mléka, 2 žloutky, 2 ks pudinkového prášku s vanilkovou příchutí, 2 kávové lžičky sladidla Irbis Big Sweet 10x sladší, 40 g kakaového prášku, 180 g másla, strouhané vlašské ořechy na posypání a obsypání dortu

Postup: asi 1/3 mléka ručně metličkou prošleháme s pudinkovými prášky a žloutky. Zbylé mléko nalijeme do hrnce, který není náchylný k připalování, a uvedeme do varu. Přilijeme předešlou prošlehanou směs a za stálého míchání provaříme (až není cítit po škrobu). Za občasného zamíchání necháme vychladnout. Přidáme sladidlo Irbis Big Sweet i změklé máslo a vyšleháme v hladký krém. Nakonec přidáme prosáté kakao a krém došleháme.

Dohotovení:

Vychladlý korpus nožem dvakrát prokrojíme, přidáme krém, rozetřeme, dáme další část korpusu a proces zopakujeme. Dort po stranách i horní části potřeme krémem a popř. posypeme ořechy. Necháme v chladničce ztuhnout. Zdobíme krémem, kakaem, ořechy, rozpuštěnou dia čokoládou apod.

Sladidla Irbis zakoupíte na e-shopu www.nasevitaminy.cz.

Další recepty se sladidly Irbis:

rebarborový závin
salát s lehkou zálivkou
puding
linecké cukroví
domácí limonáda s ovocem
meruňkový džem
kynuté koláče
marináda na kuřecí či telecí maso

Stáhněte si eBook s recepty, ať je máte vždy u sebe! Najdete ho zde.

Sladidla Irbis

Sladidla Irbis – sladká chuť jako cukr a bez výčitek

Produkty pod značkou Irbis jsou moderní stolní sladidla nabízející řešení všem, kteří hledají kvalitní náhradu cukru. Jedná se totiž o řadu sladidel nové generace, která jsou vhodná pro redukční dietu nebo osoby omezující cukr ve své stravě. Bonusem těchto sladidel je, že zásadně nezvyšují energetickou hodnotu oslazených jídel a nápojů a jsou vysoce sladivé v malém množství – při nižším energetickém příjmu se tak nemusíte vzdávat uspokojení chuti na sladké.

VITAR klub logo
Zaujal vás tento článek? Přihlaste se do VITAR klubu a získáte informace jako první - včetně dalších mnoha výhod!
Přihlásit se můžete zde Stát se členem